Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVI APEL S CRNOG PUTA

Na Crnom putu opet problemi u prometu

Objavljeno prije

U prošlosti smo nekoliko puta pisali o problemima u prometu na području Ulice Put Narone u Metkoviću, ujedno i međudržavne prometnice koja povezuje Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Zbog malog broja vrlo neugodnih komentara usmjerenih prema meni osobno „mrkih pogleda“ pojedinaca, zarekli smo se da o prometu više nećemo ni slova.

Dobro, u pandemiji je svakako bilo manje vozila i više onih koji su poštivali prometna pravila i znakovlje, ali ono što se događa posljednjih mjeseci , zavrjeđuje osvrt, bolje reći apel stanovnika spomenute ulice ili Crnog puta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, unatoč brojnim znacima o dopuštenoj brzini, postavljanju novog znaka o kontroli brzine, čestim akcijama policijskih službenika i drugim okolnostima, nemali broj vozača osobnih i teretnih vozila ne pridržava se znakova i ne smanjuju brzinu prilazeći prijelazima za pješake, a pojedini vozači teretnih i teških kamiona upravljaju vozilima jednakom brzinom kad su prazni ili puni.

Jasno je da dolazi do nesnosnih udara kotača o poklopce kanalizacijskih i vodovodnih šahtova (iako za šahtove vozači nisu krivi), podrhtavaju stambeni objekti, šire se nesnosna buka od udara metalnih dijelova kamiona ili prikolica, a vlasnici vozila koji tu žive moraju minutama čekati da se uključe u promet.

Nedavno su počeli i radovi na dijelu Puta Narone pa je stoga sve veći broj teških kamiona i strojeva, i razumljivo je da treba uvažiti tu činjenicu. Ali, kako objasniti da vozači osobnih vozila „ne vide“ pješačke prijelaze, da ne uključuju pokazivače smjera i da ne poštuju pravilo o ograničenju brzine.

Svi u prometu griješimo ili možemo pogriješiti, ali nije dobro stalno griješiti pa makar se radilo i o malom broju vozača. Posebno je teško shvatiti pojedine vozače motorkotača , ali nećemo napisati što sve pojedinci čine.

Ovaj tekst nikako se ne odnosi na sve vozače već samo na one koji ugrožavaju i sebe i druge. Stoga ih molimo da malo pripaze na ostale sudionike u prometu kako ne bi došlo do događaja s tragičnim posljedicama.

 

NAŠE GORE LIST

Preminuo poznati splitski redatelj videospotova Žare Batinović

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Objavljeno prije

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Poznati splitski redatelj glazbenih spotova Žare Batinović preminuo je jutros u splitskom KBC-u, gdje se od sredine siječnja borio s koronom i upalom pluća, kako Vecernji.hr doznaje od izvora bliskog obitelji. Batinović je izgubio životnu bitku nakon što je skinut s respiratora, počeo je i komunicirati, a baš kad su svi mislili da će izvući, stigle su najgore vijesti.

Kao redatelj je snimio nekoliko stotina glazbenih spotova svim najvećim imenima u regiji poput Gibonnija, Bajage, Olivera, Lukyja, Daleke obale, TBF-a, Severine, Majki, Parnog Valjka i još mnogim drugima. Dobio je nagradu za najbolji spot u 21. stoljeću “Teške boje“.

S Batinovićem smo posljednji put razgovarali devet mjeseci nakon smrti voljenog Olivera, kada je završavao spot za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji je počeo raditi dok je pjevač još bio živ.

Sveznalica 7400xXpx

– Znate što je najzanimljvije? Ja Olivera nisam volija prije nego sam ga upoznao. Bio sam hodajući megafon koji je protiv njega govorija gdje god bi stigao. Ja sam tada bio nitko i ništa, a mislija sam da sam veličina jer sam snimija tri spota. Uvijek sam bio eksplozivna budala i radnja mi je išla brže od mozga. A zašto sam ga mrzija? Zato jer sam se tada družija s glazbenicima koji su očigledno bili ljubomorni na Olivera i blatili su ga iza leđa, a kad su bili s njim u društvu, onda je sve bilo divno i krasno – u svom stilu ispričao nam je Žare koji se s Oliverom konačno upoznao krajem 90-ih. Bila su to vremena kada su se glazbenici često družili, a njih dvojica počela su se susretati u istom društvu.

– Doveo sam ga ispred crkvice svetog Nikole, posjeo na skale, snimija prvu i drugu strofu i refren. Sve je bilo gotovo u 15 minuta. Vidim ja, Oliver me gleda onim svojim “japanskim očima” i šapće mi: “Ajde, priznaj da je skrivena kamera. Ne virujem da smo već gotovi.” Bio je šokiran da smo već gotovi. Tu me odmah zavolija jer svako naše snimanje ne bi trajalo duže – sa smiješkom je ispričao Batinović koje se prisjetio i kako mu se na promociji tog spota Oliverova supruga Vesna posebno zahvalila rekavši mu kako “njen Oliver više nema najgore spotove u zemlji”.

Za Olivera je napravio 15 spotova, dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od šest godina – od 2000. do 2006.

– Prvi i jedini put kad sam nekog molija da mu snimim spot bilo je upravo za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji smo počeli i nismo završili. Zato na ovaj način i želim odati počast velikom umjetniku i konačno završiti taj spot – ispričao je Žare i dodao kako su mu Oliver i Bajaga jedina dva pjevača s ovih prostora s kojima je uživao raditi i koji su ga punili pozitivom, piše Vecernji.hr.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije