Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVI APEL S CRNOG PUTA

Na Crnom putu opet problemi u prometu

Objavljeno prije

U prošlosti smo nekoliko puta pisali o problemima u prometu na području Ulice Put Narone u Metkoviću, ujedno i međudržavne prometnice koja povezuje Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Zbog malog broja vrlo neugodnih komentara usmjerenih prema meni osobno „mrkih pogleda“ pojedinaca, zarekli smo se da o prometu više nećemo ni slova.

Dobro, u pandemiji je svakako bilo manje vozila i više onih koji su poštivali prometna pravila i znakovlje, ali ono što se događa posljednjih mjeseci , zavrjeđuje osvrt, bolje reći apel stanovnika spomenute ulice ili Crnog puta.

Naime, unatoč brojnim znacima o dopuštenoj brzini, postavljanju novog znaka o kontroli brzine, čestim akcijama policijskih službenika i drugim okolnostima, nemali broj vozača osobnih i teretnih vozila ne pridržava se znakova i ne smanjuju brzinu prilazeći prijelazima za pješake, a pojedini vozači teretnih i teških kamiona upravljaju vozilima jednakom brzinom kad su prazni ili puni.

Jasno je da dolazi do nesnosnih udara kotača o poklopce kanalizacijskih i vodovodnih šahtova (iako za šahtove vozači nisu krivi), podrhtavaju stambeni objekti, šire se nesnosna buka od udara metalnih dijelova kamiona ili prikolica, a vlasnici vozila koji tu žive moraju minutama čekati da se uključe u promet.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nedavno su počeli i radovi na dijelu Puta Narone pa je stoga sve veći broj teških kamiona i strojeva, i razumljivo je da treba uvažiti tu činjenicu. Ali, kako objasniti da vozači osobnih vozila „ne vide“ pješačke prijelaze, da ne uključuju pokazivače smjera i da ne poštuju pravilo o ograničenju brzine.

Svi u prometu griješimo ili možemo pogriješiti, ali nije dobro stalno griješiti pa makar se radilo i o malom broju vozača. Posebno je teško shvatiti pojedine vozače motorkotača , ali nećemo napisati što sve pojedinci čine.

Ovaj tekst nikako se ne odnosi na sve vozače već samo na one koji ugrožavaju i sebe i druge. Stoga ih molimo da malo pripaze na ostale sudionike u prometu kako ne bi došlo do događaja s tragičnim posljedicama.

 

ČETIRI TURISTIČKA BRODA NA VEZU U METKOVIĆU

Dragan Tolić: ‘Sinergija je to naših vrijednih ugostitelja, djelatnika u turizmu, lađara i prijevoznika’

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prizor koji se rijetko viđa, četiri turistička broda vezana na Maloj rivi u Metkoviću. Lijepo ih je bilo vidjeti. Odnosno, točnije, po prvi put da su četiri uvezana u Metkoviću, otkriva nam to začetnik ideje nautičkog turizma u dolini Neretve, gosp. Dragan Tolić.

Riječ je o brodovima Aquamarin i Markan agencije Katarina line, Adriatica agencije Thurgau travel, Azzuro agencije ID Riva tours, sa kojima su stigli turisti iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i Skandinavije.

Iza ovog lijepog prizora stoji marljivi rad naših ugostitelja, nautičara, djelatnika u turizmu, agencija te lađara i prijevoznika.

– Cijeli projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera. 2020. godine je trebala biti prekretnica, a ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo. Jedna odlična sinergija počevši od nas na vezu do izvrsnih vodiča, prijevoznika Luje auto i Čazmatrans, te izvrsne usluge Restorana Lopoč, – u razgovoru istaknuo je Dragan Tolić.

Na svom proputovanju, turisti su u dolini Neretve obišli Arheološki muzeja Narona, uživali u vožnji lađama te jedinstvenom programu Restorana Lopoč.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije