Ostanimo u kontaktu

SREDNJA POLJOPRIVREDNA I TEHNIČKA ŠKOLA OPUZEN

Mnoštvo aktivnosti drugog dana manifestacije Dani mandarina

Objavljeno prije

Za drugi dan manifestacije Dani mandarina 2019. za učenike Srednje poljoprivredne i tehničke škole te učenike osmih i četvrtog razreda Osnovne škole Opuzen organizirano je mnoštvo aktivnosti. Nastavnice pratiteljice učenika su bile Ivana Milić, Slavica Jakišić i Ivana Bašić.

Povlačenje konopa organizirao je nastavnik Ivica Vištica, gigantske društvene igre Čovječe – ne ljuti se, Domino i Kružić – križić omogućila je Simona Pavlović, karaoke je pripremila nastavnica Suzana Nižić, izradu eko bombica i eko tableta za pranje suđa nastavnica Lora Prusac, kreme je pripremila nastavnica Marela Talajić, glinene suvenire nastavnica Simona Pavlović, cijeđenje soka od mandarina nastavnica Ina Žderić. Stol za stolni tenis bio je pod okupacijom zainteresiranih igrača, a DJ-evi su bili naši učenici.

U razdraganoj atmosferi dočekani su učenici Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra i Srednje škole Hvar.

Gostima je pripremljena radionica o povijesti uzgoja mandarine u dolini Neretve što su pripremili nastavnici Željko Bartulović, Ivan Mihaljević i Josip Jelčić. Kahoot kviz održala je Karla Mikulić.

Ručak je pripremio 4. a razred s nastavnikom Mijom Ćelićem, a serviran je gulaš za sve.

Nakon ručka učenici su ispraćeni na Ušće u pratnji Ane Tutavac, zaposlenicom Javne ustanove za zaštićene djelove prirode gdje ih je dočekao Bariša Ilić, predstavnik Udruge Brkata sjenica.

Sutra nam predstoji Agroturistički sajam u gradskom parku s početkom u 9,00 sati te panel rasprava na temu potencijala agroturizma u dolini Neretve s početkom u 10,30.

Izvor i fotografije: Facebook / Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Ukida se zabrana rada trgovina nedjeljom

Objavljeno prije

Nacionalni stožer Civilne zaštite u utorak je objavio da se zbog povoljne epidemiološke situacije ukida zabrana rada trgovina nedjeljom.

– Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, – priopćio je Stožer.

Pored odluke o dopuštenju rada trgovinama nedjeljom Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je i da će tržnice moći prodavati cvijeće, ali i sve druge proizvode koji su se prodavali i prije ograničenja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije