Ostanimo u kontaktu

SREDNJA POLJOPRIVREDNA I TEHNIČKA ŠKOLA OPUZEN

Mnoštvo aktivnosti drugog dana manifestacije Dani mandarina

Objavljeno prije

Za drugi dan manifestacije Dani mandarina 2019. za učenike Srednje poljoprivredne i tehničke škole te učenike osmih i četvrtog razreda Osnovne škole Opuzen organizirano je mnoštvo aktivnosti. Nastavnice pratiteljice učenika su bile Ivana Milić, Slavica Jakišić i Ivana Bašić.

Povlačenje konopa organizirao je nastavnik Ivica Vištica, gigantske društvene igre Čovječe – ne ljuti se, Domino i Kružić – križić omogućila je Simona Pavlović, karaoke je pripremila nastavnica Suzana Nižić, izradu eko bombica i eko tableta za pranje suđa nastavnica Lora Prusac, kreme je pripremila nastavnica Marela Talajić, glinene suvenire nastavnica Simona Pavlović, cijeđenje soka od mandarina nastavnica Ina Žderić. Stol za stolni tenis bio je pod okupacijom zainteresiranih igrača, a DJ-evi su bili naši učenici.

U razdraganoj atmosferi dočekani su učenici Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra i Srednje škole Hvar.

Gostima je pripremljena radionica o povijesti uzgoja mandarine u dolini Neretve što su pripremili nastavnici Željko Bartulović, Ivan Mihaljević i Josip Jelčić. Kahoot kviz održala je Karla Mikulić.

Ručak je pripremio 4. a razred s nastavnikom Mijom Ćelićem, a serviran je gulaš za sve.

Nakon ručka učenici su ispraćeni na Ušće u pratnji Ane Tutavac, zaposlenicom Javne ustanove za zaštićene djelove prirode gdje ih je dočekao Bariša Ilić, predstavnik Udruge Brkata sjenica.

Sutra nam predstoji Agroturistički sajam u gradskom parku s početkom u 9,00 sati te panel rasprava na temu potencijala agroturizma u dolini Neretve s početkom u 10,30.

Izvor i fotografije: Facebook / Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

NEKA IM JE LAKA HRVATSKA GRUDA

Polaganjem vijenaca obilježen Dan spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića

Objavljeno prije

Grad Metković blagdan Svih svetih, 1. studenoga, obilježava kao Dan spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

Tim povodom jutros u 8:00 sati Crkvi svetog Ilije u Metkoviću služena je misa zadušnica nakon koje su predstavnici Grada Metkovića i gradskih ustanova te predstavnici političkih stranaka i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, roditelja poginulih branitelja i predstavnici policije, vatrogasaca i veterana preselili na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka gdje su uz molitvu za odrješenje duša poginulih metkovskih branitelja, koju je predvodio fra Ante Bilokapić, položili vijence i upalili svijeće pred Središnjim križem. Odmah potom to isto su učinili i pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu kralja Tomislava, na Velikoj rivi u Metkoviću.

Obilježavanje Dana spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića se nastavlja večeras kada će u 19:00 sati u Galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković, S. Radića 1, biti izveden prigodni program kojim ćemo se prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije