Ostanimo u kontaktu

SVE JE POSKUPJELO, A ŽIVJETI SE MORA

Mnogim obiteljima primanja ne mogu pratiti porast cijena

Objavljeno prije

Žena je u trgovačkom lancu kupila paket toaletnog papira od 16 rola i platila 59,99 kuna. Iz trgovačkog lanca odgovorili su: ‘Usporedno promjenama cijena na tržištu te ovisno o unutarnjim i vanjskim faktorima, mijenjaju se i cijene u maloprodajnim lancima’.

Strašno pametno obrazloženje za porast cijena, nema što.

Donedavno je boca jogurta (1 litar) stajala oko 12 kuna, a odjednom je cijena narasla na 16 kuna ili 17 kuna, što znači poskupljenje od najmanje 30 posto.

Litra suncokretova ulja stajala je 11 ili 12 kuna, a spremna je nova cijena od 15 kuna.

Promatrači i analitičari drže da su cijene nekih proizvoda najviše porasle u posljednjih desetak godina.

I nisu poskupjeli samo navedeni proizvodi, već i obični šamponi za kosu, s 24 na 30 i više kuna.

S obzirom na to da plaće ne rastu jednakom brzinom kao cijene, postavlja se pitanje čega ćemo se morati odreći u našoj obiteljskoj košarici.

A gdje su mobiteli, dopunsko osiguranje, odjeća, školovanje djece, registracija automobila, svi ostali režijski troškovi.

Naime, samo za nužne stvari četveročlana obitelj mora namaknuti više od 6500 kuna, a prosječna hrvatska plaća u lipnju je iznosila malo više od 7000 kuna.

Osnovna košarica potrepština košta 6.695,33 kuna, bez ikakvih dodatnih troškova poput darova, kazališta, izlazaka, frizera, knjiga, godišnjeg odmora ili putovanja.

U svakom slučaju, situacija neće biti ista u svim obiteljima, ali će se zbog porasta cijena mnoge obiteljske zajednice morati dodatno odricati određenih navika i potreba.

ZABAVA GARANTIRANA

Beach bar Limone na Kominsko ušće 13. kolovoza dovodi Tamburaški sastav Sanjalice

[ SPONZORIRANA OBJAVA ]

Objavljeno prije

Kominsko ušće bogatije je za još jedan beach bar koji u ovim ljetnim vrućinama dođe kao mala oaza u pustinji. Prekrasni ambijent novootvorenog Limone bara osim svakodnevnih after beach partya 13. kolovoza dovodi dašak Slavonije u srce neretvanske doline.

Sve popularnii Tamburaški sastav Sanjalice u petak, 13. kolovoza, dan prije Maratona lađa na Neretvi pobrinut će se da ovogodišnji spektakl svima ostane u lijepom sjećanju.

Ulaz je besplatan, stoga vidimo se u Limone beach baru!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @beach_bar_limone

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije