Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

U VIDU SNIMLJENE 483. i 484. MILENIJSKA FOTOGRAFIJA

Milenijskim fotografijama obilježena 40. obljetnica ‘Domagojevih gusara’

Objavljeno prije

Milenijske fotografije u Vidu

Šime Strikoman, naš poznati fotograf danas je u Vidu snimio 483. i 484. milenijsku fotografiju. Fotografije su snimane povodom obilježavanja 40. obljetnice djelovanja Domagojevih gusara.

Po prvoj zamisli g. Strikomana trebala se snimati skulptura strijelaca na platou pored crkve Gospe od Snijega, ali kad je vidio grb Udruge Domagojevih Gusara Vid, nastala je još jedna neplanirana milenijska fotografija u obliku grba. U formaciji su se osim članova Uruge, stanovnika Vida i prijatelja pridružila djeca i roditelji Udruge Leptirići iz Metkovića.

– Ove godine Domagojevi gusari obilježavaju 40. obletnicu djelovanja i oni su na više načina obilježili ovaj događaj kroz ovu godina, a jedan od njih je i snimanje ove milenijske fotografije. Primjetili ste da to nije bila samo jedna nego dvi, jer prva zamisao je bila malo drugačija, vezana za Domagojeve strijelce, a kad je vidio naš logo nije mogao odoliti te je jutros nabrzinu pripremio ljude i evo snimili smo dvi milenijske, što se dosad nije još dogodilo. Ne samo što smo na neki način najstarije lađarsko društvo u Neretvi koje statutarno skrbi o lađi, nego smo na ovaj način i društvo koje s ovima danas imalo već tri milenijske fotografije. Prva nam je bila 60-ta u nizu, a druge dvije su evo danas snimljene, – za Metkovic NEWs, ispred organizatora, izjavio je Marko Marušić.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije