Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U VIDU SNIMLJENE 483. i 484. MILENIJSKA FOTOGRAFIJA

Milenijskim fotografijama obilježena 40. obljetnica ‘Domagojevih gusara’

Objavljeno prije

Milenijske fotografije u Vidu

Šime Strikoman, naš poznati fotograf danas je u Vidu snimio 483. i 484. milenijsku fotografiju. Fotografije su snimane povodom obilježavanja 40. obljetnice djelovanja Domagojevih gusara.

Sveznalica 7400xXpx

Po prvoj zamisli g. Strikomana trebala se snimati skulptura strijelaca na platou pored crkve Gospe od Snijega, ali kad je vidio grb Udruge Domagojevih Gusara Vid, nastala je još jedna neplanirana milenijska fotografija u obliku grba. U formaciji su se osim članova Uruge, stanovnika Vida i prijatelja pridružila djeca i roditelji Udruge Leptirići iz Metkovića.

– Ove godine Domagojevi gusari obilježavaju 40. obletnicu djelovanja i oni su na više načina obilježili ovaj događaj kroz ovu godina, a jedan od njih je i snimanje ove milenijske fotografije. Primjetili ste da to nije bila samo jedna nego dvi, jer prva zamisao je bila malo drugačija, vezana za Domagojeve strijelce, a kad je vidio naš logo nije mogao odoliti te je jutros nabrzinu pripremio ljude i evo snimili smo dvi milenijske, što se dosad nije još dogodilo. Ne samo što smo na neki način najstarije lađarsko društvo u Neretvi koje statutarno skrbi o lađi, nego smo na ovaj način i društvo koje s ovima danas imalo već tri milenijske fotografije. Prva nam je bila 60-ta u nizu, a druge dvije su evo danas snimljene, – za Metkovic NEWs, ispred organizatora, izjavio je Marko Marušić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije