Ostanimo u kontaktu

GRADONAČELNIK MILAN ODGOVORIO MOSTOVIM VIJEĆNICIMA

Milan: ‘Upit su poslali večer prije sjednice, kada je već sve bilo organizacijski spremno za sjednicu’

Objavljeno prije

Na priopćenje Mosta Metković vezano za izostanak njihovih vijećnika sa 32. sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića osvrnuo se i gradonačelnik Dalibor Milan. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Sjednice Gradskoga vijeća prije pandemije koronavirusa održavale su se u Zgradi političkih stranaka. U pandemijskom razdoblju, odnosno posljednjih godinu dana sjednice se, upravo zbog zaštite zdravlja svih vijećnika i ostalih prisutnih održavaju u znatno većem prostoru Galerije GKS-a Metković. Također, na snazi su mjere u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa koje je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio za Dubrovačko-neretvansku županiju. U njima jasno piše: zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba NE ODNOSI SE na profesionalne umjetničke izvedbe i programe koji ne uključuju zborno pjevanje, kinoprojekcije, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima te SJEDNICE PREDSTAVNIČKIH TIJELA. Navedena okupljanja potrebno je održavati u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo, koje se na sjednicama Gradskoga vijeća oduvijek poštuju, što kolege iz Mosta vrlo dobro znaju!

Ipak, vjerojatno bi udovoljili zahtjevu vijećnika Mosta da nam je isti na vrijeme stigao. Po njihovom dobrom starom običaju poslali su upit večer prije sjednice, u utorak, 6. travnja u 20:42, kada je već sve bilo organizacijski spremno za sjednicu. Dodat ću i to da su poziv za sjednicu dobili u petak, 2. travnja te su svakako imali vremena upozoriti nas ako im način održavanja nije po volji. Ali, nije im se dalo! Naknadna obraćanja, priopćenja i pljuvanja oduvijek su vijećnicima Mosta bila zanimljivija od konstruktivnih rasprava. Očekujem ih još, posebno u idućem razdoblju, – istaknuo je Milan,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije