Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

Vijećnici Mosta nastavljaju pravdanje izostanka sa 32. sjednice GV

Objavljeno prije

Vijećnici Mosta nastavljaju pravdanje nedolaska na 32. sjednicu Gradskog vijeća Grada Metkovića slijedećim priopćenjem, prenosimo ga u cijelosti.

Metković, 9.4.2021. – Jučer je gradonačelnik Dalibor Milan promptno odgovorio na Mostovo priopćenje za medije, vezano uz održavanje posljednje sjednice Gradskoga vijeća u ovome sazivu. Naime, Most je predsjedniku GV-a Hrvoju Bebiću večer prije sjednice e-poštom uputio molbu da se ona održi elektronskim putem s obzirom na enormno povećanje zaraženih u Metkoviću. Upravo jučer dosegnuli smo trostruko veći Dubrovnik.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Evo nekih činjenica, a na građanima Metkovića je da prosude vodimo li računa o svima nama ili nas nije briga, kako imputira gradonačelnik Milan.

  1. Točno je da smo poziv za Sjednicu dobili 2. travnja 2021., a e-poruku za njezino održavanje elektronskim putem poslali 6. travnja 2021. Svi znamo što se dogodilo u Metkoviću za ta četiri dana.
  2. Članak 49. Statuta Grada Metkovića, na koji smo se pozvali, a jedino se na Statut i možemo pozvati, kaže da „u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje trenutno ugrožava pravni poredak, život, zdravlje ili sigurnost stanovništva te imovine veće vrijednosti, za vrijeme trajanja posebnih okolnosti, sjednice Gradskoga vijeća iznimno se mogu održavati elektroničkim putem“. Nitko, dakle, ni naši vijećnici ni gradonačelnik Milan nisu mogli znati tko će se kada razboljeti pa smo zahtjev poslali u trenutku kad nam je postalo jasno da nitko od naših vijećnika neće moći nazočiti sjednici GV-a. Dio ih je bolestan, dio disciplinirano u samoizolaciji, a jedan je odsutan.
  3. Ovdje se nije radilo ni o kakvom načinu „održavanja sjednice po nečijoj volji“, kako imputira gradonačelnik, nego o pristojnom upitu koji je poslan u trenutku kada su nastale takve okolnosti, a na koji nismo dobili nikakav odgovor, čak ni nepristojan. Dalibor Milan ne može nam oduzeti pravo na priopćenja i obraćanje javnosti jer, ipak, živimo u kakvoj-takvoj demokraciji. Pljuvali nismo ni po komu i tu disciplinu prepuštamo njemu, ako to želi. Samo smo, kao i sada, naveli činjenice i kronologiju događaja.
  4. Zaključno, notorna je činjenica da je gradonačelnik Dalibor Milan bio upoznat s našim zahtjevom kao što je i upoznat sa sadržajem članka 49. Statuta Grada kojemu je na čelu. No, Dalibor Milan o tome, iz samo njemu znanih razloga, na Sjednici GV-a nije rekao ni riječi, nego je rečenicom na kraju Sjednice (naveli smo je u priopćenju) pokušao jeftino poentirati. Pitanje je – je li Milan izbjegao održavanje Sjednice elektronskim putem jer gradske službe to nisu u stanju provesti ili su mu vijećnici nevični elementarnoj informatici pa se bojao blamaže.

Srdačan pozdrav,
Most Metković

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije