Ostanimo u kontaktu

GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

Vijećnici Mosta nastavljaju pravdanje izostanka sa 32. sjednice GV

Objavljeno prije

Vijećnici Mosta nastavljaju pravdanje nedolaska na 32. sjednicu Gradskog vijeća Grada Metkovića slijedećim priopćenjem, prenosimo ga u cijelosti.

Metković, 9.4.2021. – Jučer je gradonačelnik Dalibor Milan promptno odgovorio na Mostovo priopćenje za medije, vezano uz održavanje posljednje sjednice Gradskoga vijeća u ovome sazivu. Naime, Most je predsjedniku GV-a Hrvoju Bebiću večer prije sjednice e-poštom uputio molbu da se ona održi elektronskim putem s obzirom na enormno povećanje zaraženih u Metkoviću. Upravo jučer dosegnuli smo trostruko veći Dubrovnik.

Evo nekih činjenica, a na građanima Metkovića je da prosude vodimo li računa o svima nama ili nas nije briga, kako imputira gradonačelnik Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  1. Točno je da smo poziv za Sjednicu dobili 2. travnja 2021., a e-poruku za njezino održavanje elektronskim putem poslali 6. travnja 2021. Svi znamo što se dogodilo u Metkoviću za ta četiri dana.
  2. Članak 49. Statuta Grada Metkovića, na koji smo se pozvali, a jedino se na Statut i možemo pozvati, kaže da „u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje trenutno ugrožava pravni poredak, život, zdravlje ili sigurnost stanovništva te imovine veće vrijednosti, za vrijeme trajanja posebnih okolnosti, sjednice Gradskoga vijeća iznimno se mogu održavati elektroničkim putem“. Nitko, dakle, ni naši vijećnici ni gradonačelnik Milan nisu mogli znati tko će se kada razboljeti pa smo zahtjev poslali u trenutku kad nam je postalo jasno da nitko od naših vijećnika neće moći nazočiti sjednici GV-a. Dio ih je bolestan, dio disciplinirano u samoizolaciji, a jedan je odsutan.
  3. Ovdje se nije radilo ni o kakvom načinu „održavanja sjednice po nečijoj volji“, kako imputira gradonačelnik, nego o pristojnom upitu koji je poslan u trenutku kada su nastale takve okolnosti, a na koji nismo dobili nikakav odgovor, čak ni nepristojan. Dalibor Milan ne može nam oduzeti pravo na priopćenja i obraćanje javnosti jer, ipak, živimo u kakvoj-takvoj demokraciji. Pljuvali nismo ni po komu i tu disciplinu prepuštamo njemu, ako to želi. Samo smo, kao i sada, naveli činjenice i kronologiju događaja.
  4. Zaključno, notorna je činjenica da je gradonačelnik Dalibor Milan bio upoznat s našim zahtjevom kao što je i upoznat sa sadržajem članka 49. Statuta Grada kojemu je na čelu. No, Dalibor Milan o tome, iz samo njemu znanih razloga, na Sjednici GV-a nije rekao ni riječi, nego je rečenicom na kraju Sjednice (naveli smo je u priopćenju) pokušao jeftino poentirati. Pitanje je – je li Milan izbjegao održavanje Sjednice elektronskim putem jer gradske službe to nisu u stanju provesti ili su mu vijećnici nevični elementarnoj informatici pa se bojao blamaže.

Srdačan pozdrav,
Most Metković

 

KAD SE MALE RUKE SLOŽE SVE SE MOŽE

Djevojčici prilikom posjeta Muzeju ispao novčanik u šaht, udruženi građani pomogli, reagirali i vatrogasci

Objavljeno prije

Kad se male ruke slože, sve se može… upravo tako je bilo prije dva dana ispred Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, kada je jednoj djevojčici, koja je bila u posjetu sa školom, ispao novčanik sa dokumentima u rešetkasti šaht ispred Muzeja.

Nevolju djevojčice su prvi prepoznali ugostitelji iz obližnjeg restorana, međutim kako nije bilo pomoći, pozvali su i vatrogasce. Brzom intervencijom djelatnika JVP Metković djevojčici je vraćen osmijeh na lice, jer novčanik je dobavljen.

Jedna, možemo reći banalna, svakodnevna nevolja, angažirala je toliko građana, od gostiju restorana, samih ugostitelja, pa sve do vatrogasaca, što zaista potvrđuje onu ‘kad se male ruke slože sve se može’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije