Ostanimo u kontaktu

KAPITALNE INVESTICIJE U PROMETNOJ INFRASTRUKTURI

Mihaljević: Kao što smo i obećali, više od 60 milijuna kuna ulaže se u prometnice na području Opuzena

Objavljeno prije

Kao što je i obećao gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, izborili su se za ova dva projekta. Hrvatske ceste će uložiti više od 60 milijuna kuna u prometnice na području Opuzena.

Riječ je o Državnoj cesti D9 – petlja Opuzen, a projekt uključuje izgradnju raskrižja, autobusnih stajališta, nogostupa, biciklističkih staza, odvodnje i javne rasvjete. Duljina cijelog zahvata iznosi 1000 metara.

Grad Opuzen je sufinancirao izradu projektne dokumentacije a Hrvatske ceste će financirati projekt u iznosu od 25.000.000,00 kuna.

Također projekt uključuje i izgradnju kružnog toka na raskrižju puteva D8 i D9. Rui se postojeći objekt i grade se dva nova, na duljini od 900 metara.

Hrvatske ceste će financirati projekt u iznosu od 36.250.000,00 kuna.

VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE

Zahtjevi za izdavanje e-osobne iskaznice zaprimaju se do četvrtka, 29. srpnja 2021. do 15 sati

Objavljeno prije

Zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica.

Od ponedjeljka, 2. kolovoza 2021. godine zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

Naime, Uredba (EU) 2019/1157 Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije i boravišnih isprava koje se izdaju građanima Unije i članovima njihovih obitelji koji ostvaruju pravo na slobodno kretanje počinje se primjenjivati 2. kolovoza 2021. godine te stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (Narodne novine, broj 144/20.), koji je donesen radi provedbe navedene Uredbe.

U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.

Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza 2021. godine.

Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja 2021. godine do 15 sati, dok u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice.

Unaprijed zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije