Ostanimo u kontaktu

SURADNJA SREDNJOEUROPSKI GLAZBENIH AKADEMIJA

Metkovka Suzana Komazin s EUphony orkestrom na koncertnoj turneji u Grazu, Beogradu i Zagrebu

Objavljeno prije

Euphony je srednjoeuropski orkestar mladih, pokrenut kao rezultat suradnje glazbenih akademija iz Graza, Zagreba, Beograda, Budimpešte, Ljubljane i Sarajeva, a prerastao je u dinamični projekt intenzivne i bogate međunarodne suradnje kojem su se pridružili partneri i iz cijele Europe. Pruža priliku najtalentiranijim studentima da upoznaju mlade glazbenike iz drugih zemalja, dijele zajedničko glazbeno iskustvo i budu dijelom jedinstvenog multinacionalnog i multikulturnog orkestra.

U proteklih 15 dana, 60-ak mladih studenata, predvođeni izvrsnim dirigentom Danielom Geissom, okupili su se u Austrijskom gradu Leibnitz, gdje su započeli intenzivne probe prije koncertne turneje u Grazu, Beogradu i Zagrebu.

28.veljače 2019., u prepunoj dvorani Musikverein Graz, održan je prvi koncert gdje su se predstavili djelom Arnolda Schönberga Preobražena noć, op. 4 i Devetom simfonijom u e-molu, op. 95, “Iz novog svijeta” Antonina Dvoraka.

Svoju turneju uspješno nastavljaju u Beogradu, gdje su 3. ožujka održali svoju drugu izvedbu u Koncertnoj dvorani Kolarčeva Zadužbina.

4. ožujka, Euphony orkestar oduševio je zagrebačku publiku u Koncertnoj dvorani Lisinski i podsjetio koliko moćno može zvučati međunarodna suradnja, ali i motivacija, ambicija i poletnost mladenačkog duha, zvuk budućnosti klasične glazbe.

U projektu srednjoeuropskog orkestra mladih, Hrvatsku su predstavljala četiri studenta Muzičke Akademije Zagreb i to:  Matej Žerovnik (violina), Katarina Evetović (violončelo), Matija Kasaić Draškić (kontrabas) i  Suzana Komazin (udaraljke).

CRKVA SV. ILIJE METKOVIĆ

Sakrament Prve Svete Pričesti primilo 85 djece

Objavljeno prije

Danas je u crkvi sv. Ilije bilo svečano, sakrament Prve Svete Pričesti primilo je 85 djece. Misno slavlje je predvodio župnik fra Anta Bilokapić, a pjevanje časna sestra Mila Deak.

Čestitamo našim prvopričesnicima i njihovim roditeljima, a vama donosimo nekoliko fotografija koje nam je ustupio Foto-studio Veraja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije