Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

LIJEČILA SE KOD KUĆE AL JOJ JE BILO SVE GORE

Metkovka je naposljetku kao hitan slučaj prebačena u Dubrovnik ”Tamo su mi spasili život”

Objavljeno prije

“Zdrav čovjek ima stotinu želja, a bolestan samo jednu – da ozdravi.” Zna to najbolje Željka Bulić-Petrović, Metkovka koja je na vlastitoj koži osjetila udar COVID-a 19. O njemu je puno slušala i čitala, ali kad ju je “strefio”, sve su teorije odjednom pale u vodu. Tog jutra, početkom prosinca, probudila ju je bol u kostima, temperatura i opća slabost. Ipak, mislila je da se preforsirala prethodnog dana, da će proći. Ali kako bol nije prolazila i temperatura nije padala, odlučila se testirati.

I nalaz je bio pozitivan na COVID-19.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

DVA METKOVCA

Tako je naša sugovornica postala dio statistike oboljelih od COVID-a 19 u Metkoviću, koji su se brojili u stotinama.

Nakon nekoliko dana bolovanja kod kuće nije bilo vidljivog napretka. Dapače, bivala je sve lošije, pa je s upalom pluća kao hitan slučaj završila na COVID odjelu dubrovačke Opće bolnice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

I dok nas sa svih strana bombardiraju informacijama o lošim uvjetima po COVID bolnicama, iz kojih, kao što je to bio nedavni slučaj u Splitu, pacijenti bježe, Željka nam je odlučila ispričati nešto sasvim drukčije – pozitivnu priču iz bolnice u Dubrovniku, gdje je dobila svu pomoć i njegu na putu ozdravljenja.

– Hvala medicinskom osoblju i liječnicima, to su divni ljudi – govori Željka, koja se upravo ovih dana vratila kući, gdje će sa svojima najmilijima dočekati Božić.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Ona je u Dubrovniku dobila novu šansu za život.

– Ponovno sam rođena – kaže nam Željka dok se prisjeća početaka svoje borbe s COVID-om, za koji je do zadnjega mislila da će je mimoići.

OB Dubrovnik

Ali pošast je ipak zakucala na njezina vrata.

– Kad si u bolnici onako bolestan i bespomoćan, stalno nešto iščekuješ. Osluškuješ glasove iz hodnika, trče li sestre i doktori u neku sobu. Odmah ti je jasno da se nekome stanje pogoršalo i da bi ti mogao biti sljedeći – govori Željka.

Nešto joj se posebno urezalo u sjećanje.

– Još čujem škripu kotačića kolica na kojima voze i žive i mrtve. Najteže mi je bilo kad sam vidjela mrtvog sugrađanina kojega su odvozili s odjela. Ispratila sam dva Metkovca koje sam svakodnevno susretala po gradu. Bili su zdravi ljudi, ali COVID ih je shrvao i na kraju su podlegli. To su mi bili najgori dani u bolnici, preplakala sam ih – prisjeća se Željka.

– Ali sve se lakše prebrodi kad pokraj sebe imate medicinsku sestru koja vam pomaže, donosi hranu i vodu, priključuje kisik. Čitav ti život prostruji pred očima. Medicinsko osoblje u skafanderu, maska, vizir, samo im vidite oči, ali te vam oči daju snagu i nadu – dodaje.

KOD KUĆE ZA BOŽIĆ

– Onda se trgneš. Znam da moram nastaviti svoju borbu, čekaju me sin, sestra, dva brata koji su dobili COVID. Umjesto da ja njima pomažem, ja bespomoćno ležim u bolnici. Strepim za svoje najmilije koji su kod kuće u Metkoviću. To je jako loš osjećaj – govori Željka. Istina, još je malaksala, ali došla je kući svojim najmilijima, s kojima će proslaviti Božić. Bit će to njezin najradosniji Božić, jer je nakon 20-dnevne borbe s COVID-om pobijedila tu pošast.

Pred njom je dug oporavak, no nada se da će se nakon Nove godine vratiti obvezama u amaterskom kazalištu, gdje male Metkovce podučava glumi, piše Slobodnadalmacija.hr.

ROKO TOLIĆ 740/300px

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Od ponedjeljka nastava u svim školama u županiji po modelu A

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije; sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ; dao je preporuku osnivaču srednjih škola na području doline Neretve da od 10. svibnja učenici svih razrednih odjeljenja idu na nastavu po modelu A.

Napominjenmo kako će tako od ponedjeljka 10. svibnja učenici svih osnovnih i srednjih škola u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji normalno pohađati nastavu, odnosno po modelu A.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

 

 

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

 

 

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije