Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

NETIPIČNA MAKEUP RADIONICA NA JUGU HRVATSKE

Mlada makeup artistica poklonila svojim sugrađankama tečaj šminkanja

Objavljeno prije

Na jugu Lijepe naše, u gradu Metkoviću, jučer je održana prva radionica Kako se našminkati pod organizacijom mlade makeup artistice Marije Bošnjak. U moru makeup edukacija koje su sve popularnije u Hrvatskoj, ova se ističe lokacijom, porukom ali i time što je potpuno besplatna za polaznice.

Polaznice radionice „Kako se našminkati“ naučile su brojne tehnike šminkanja koje mogu prilagoditi svom licu i na taj način istaknuti svoje atribute i naposljetku, biti jedinstvene. Od nanošenja besprijekorne podloge i postizanja savršenog tena, do oblikovanja vlastitih obrva i nanošenja trepavica bez muke.

– Ideja za ovu radionicu pojavila se zbog mojih predivnih sugrađanki i klijentica mog makeup studija „Mare“. Jako često sam dobivala pitanja kako da se našminkaju bez moje pomoći i zato sam se odlučila za ovu vrstu radionice. Bez obzira što je to moj životni poziv i što obožavam svoj posao, smatram da ljepota dolazi iznutra i da smo prirodne najljepše. No svaka žena, govorim iz svog iskustva, se osjeća mrvu samopouzdanije i moćnije i s minimalnim makeupom. Želim pokloniti mojim sugrađankama taj koncept, da se svako jutro osjećaju moćno i samopouzdano, – izjavila je organizatorica Marija Bošnjak.

DUNEA

Predstavljena radna verzija dokumenta Prijedlog politika za sektor kreativnih i kulturnih industrija

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu EU projekta „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES“, 21. rujna organizirala je online predstavljanje nacrta preporuka za unapređenje politika za poticanje suradnje kreativnih i kulturnih industrija u kreiranju održivih turističkih proizvoda inspiriranih kulturnom baštinom.

Nacrt dokumenta izrađen je u suradnji sa Sveučilištem u Ateni te Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) s namjerom utvrđivanja zajedničkih politika za cijeli prostor ADRION regije, koju, osim Hrvatske, čine i Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Grčka.

Autorica dokumenta koji na razini Europske unije prvi put povezuje kreativne i kulturne industrije sa zaštitom prirodne i kulturne baštine i održivim turizmom je dr. sc. Ana Žuvela, stručnjakinja za kulturnu politiku, nove modele i procese upravljanja koji obuhvaćaju i područje kulturnih i kreativnih industrija. Uz preporuke politika, Regionalna agencija DUNEA je u suradnji s timom iz IRMO-a, izradila i pravne preporuke te niz inovativnih pokazatelja kojima se može pratiti razvoj sektora.

Prijedlozi politika su predstavljeni projektnim partnerima iz Autonomne regije Friuli Venezia Giulia (IT), Instituta za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstvenog parka Patras (GR), Ekonomskog fakulteta u Ateni (GR), Regionalnog direktorata za kulturu Vlöre (AL), Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (BA) kako bi i sami, svojim komentarima i prijedlozima, imali mogućnost sudjelovati u izradi dokumenta. Prezentaciju i predstavljanje procesa izrade Preporuka politika koji vodi Regionalna agencija DUNEA, održala je koordinatorica projekta Olja Ljubišić. Naglasila je važnost participativnog pristupa u izradi strateških dokumenata, te najavila predstavljanje prijedloga politika u studenome 2021. u Dubrovniku.

Prijedlozi politika će se primijeniti na lokalnoj razini izradom akcijskog plana koji će između ostalog, uključit osmišljavanje dvije nove kreativne rute.

Proračun Regionalne agencije DUNEA za provedbu je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije