Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA BAŠTINIK

Locirani novi speleološki objekti na širem području doline Neretve

Objavljeno prije

Udruga za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve Baštinik u lipnju 2021 godine obavila je speleološka terenska istraživanja na širem području doline Neretve.

Prethodno je radom na terenu izvršena rekongesacija planom predviđenog područja te locirani novi speleološki objekti.

Ukupno je obrađeno 14 speleoloških objekata. Postignuti rezultati bit će naknadno nakon detaljnije analize predstavljeni široj javnosti do kraja ove godine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Već sad možemo reći da su rezultati istraživanja dobri, ali nažalost ima i izuzetaka što ne umanjuje one pozitivne. Na području grada Metkovića lociran je i obrađen jedan novi speleološki objekt i već sad možemo reći da je zasigurno najljepši kad je u pitanju lijeva obala Neretve, – rekao je Markica Vuica, predsjednik udruge Baštinik te uhedno ovim putem zahvalio svim dobrim ljudima koji su im pomogli s informacijama i prilikom rekongesacije terena.

Većina istraživanih speleoloških objekata nalazila se na području grada Ploča gdje se također nalaze neki vrlo interesantni speleološki objekti.

Tijekom istraživanja pronađeni su ulomci prapovijesne keramike u jednoj špilji u blizini grada Ploča što potvrđuje kontinuitet naseljenosti Neretvanske doline od prahistorije do današnjih dana.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Na području županije održana serija interaktivnih radionica ‘Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija’

Objavljeno prije

U okviru poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice „Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija“ u Župi dubrovačkoj, u Stonu, te u dolini Neretve.

Trendovi u poljoprivredi kao i svijest ljudi se mijenja te isto traži prilagodbu svih dionika na tržištu. Poljoprivrednici su u potrazi za načinima uključivanja modernih tehnologija u tradicionalne načine uzgoja. S ciljem upoznavanja zainteresiranih poljoprivrednika s dostupnim mogućnostima digitalizacije te financiranja, na radionicama su sudjelovali doc. dr. sc. Silvio Šimon, dipl. ing., rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, tvrtka Agrivi d.o.o, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Udruga Agroturizam Konavle te Razvojna agencija Dunea.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije