Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KORONAVIRUS

Kršenje samoizolacije kazna od 8000 kuna

Objavljeno prije

Tko se ne bude pridržavao rješenja kojim je naređena samoizolacija bit će oštro kažnjen, najavljuju nadležni u borbi oko suzbijanja koronavirusa.

Može se čuti kako je predviđena kazna do 8000 kuna ako se bijeg iz samoizolacije okarakterizira kao prekršajno djelo. Ako se sudi po kaznenom zakonu kazna može biti čak do tri godine zatvora. No, da bi se nešto okvalificiralo kao kazneno djelo i da bi netko za njega mogao biti tako strogo osuđen nije dovoljno da samo krši propise.

U praksi su kaznene prijave za širenje zarazne bolesti kod nas dosad uglavnom podnošene protiv onih koji su, primjerice, znali da boluju od HIV-a i namjerno imali spolne odnose bez zaštite kako bi zarazili što više drugih ljudi.

Na pitanje tko bi uopće trebao kontrolirati pridržava li se netko samoizolacije iz Državnog inspektorata odgovaraju da bi to trebala činiti policija. U samoizolaciji je jučer u Hrvatskoj bilo oko 6300 ljudi, a za očekivati je da će njihov broj iz dana u dan rasti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Osobe koje su u samoizolaciji evidentiraju se sustavu MUP-a, kako bi se moglo provjeriti krši li netko pravila samoizolacije. Već imamo prve osobe koje će dobiti kaznu u visini od 8.000 kuna – rekao je na popodnevnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Policajci mogu postupati i ako imaju konkretna saznanja, odnosno dojavu da netko krši propise, kao što ih je prekršio otac dovevši dijete u Dječju bolnicu u Klaićevoj. Kako neslužbeno doznajemo, kriminalističko istraživanje nad njim traje, koliko to trenutno dopušta njegovo zdravstveno stanje.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije