Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

KORONAVIRUS

Kršenje samoizolacije kazna od 8000 kuna

Objavljeno prije

Tko se ne bude pridržavao rješenja kojim je naređena samoizolacija bit će oštro kažnjen, najavljuju nadležni u borbi oko suzbijanja koronavirusa.

Može se čuti kako je predviđena kazna do 8000 kuna ako se bijeg iz samoizolacije okarakterizira kao prekršajno djelo. Ako se sudi po kaznenom zakonu kazna može biti čak do tri godine zatvora. No, da bi se nešto okvalificiralo kao kazneno djelo i da bi netko za njega mogao biti tako strogo osuđen nije dovoljno da samo krši propise.

U praksi su kaznene prijave za širenje zarazne bolesti kod nas dosad uglavnom podnošene protiv onih koji su, primjerice, znali da boluju od HIV-a i namjerno imali spolne odnose bez zaštite kako bi zarazili što više drugih ljudi.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Na pitanje tko bi uopće trebao kontrolirati pridržava li se netko samoizolacije iz Državnog inspektorata odgovaraju da bi to trebala činiti policija. U samoizolaciji je jučer u Hrvatskoj bilo oko 6300 ljudi, a za očekivati je da će njihov broj iz dana u dan rasti.

– Osobe koje su u samoizolaciji evidentiraju se sustavu MUP-a, kako bi se moglo provjeriti krši li netko pravila samoizolacije. Već imamo prve osobe koje će dobiti kaznu u visini od 8.000 kuna – rekao je na popodnevnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Sveznalica 7400xXpx

Policajci mogu postupati i ako imaju konkretna saznanja, odnosno dojavu da netko krši propise, kao što ih je prekršio otac dovevši dijete u Dječju bolnicu u Klaićevoj. Kako neslužbeno doznajemo, kriminalističko istraživanje nad njim traje, koliko to trenutno dopušta njegovo zdravstveno stanje.

PROJEKTI 'ŠKOLA AMBASADOR EU PARLAMENTA' I 'ERASMUS PLUS BIG DATA'

Metkovski gimnazijalci na mobilnostima u Španjolskoj i Bugarskoj

Objavljeno prije

Učenici i profesori Gimnazije Metković su s dva odvojena projekta boravili u Španjolskoj i Bugarskoj. Jedan tim je u sklopu EU programa Škola ambasador Europskog parlamenta boravio u Alicanteu u Španjolskoj, a drugi s Erasmus plus projektom Big Data Unites the Sciences and the Arts u Varni u Bugarskoj.

Gimnazijalci s EU projektom u Španjolskoj

Učenici gimnazije Metković koji sudjeluju u programu Škole ambasadori Europskog parlamenta u pratnji profesorica Branke Vladimir i Klaudije Soldatić posjetili su grad Alicante u Španjolskoj gdje ih je ugostila škola IES Jaime II u sklopu njihovog projekta Cultural transformation and sustainability.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Zajedno sa španjolskim domaćinima i učenicima iz Italije i Nizozemske naši su ambasadori juniori učili o održivom razvoju, odgovornom gospodarenju i zajedničkim europskim vrijednostima, te su promovirali institucije Europske unije i nadolazeće izbore za Europski parlament.

U ovoj suradnji škola, koja će se nastaviti slijedeće školske godine posjetom Gimnaziji Metković, sudjelovali su učenici prvih i drugih razreda Tea Jurković, Toni Čović, Toni Tolj, Luka Antunović, Joško Mislim, Petra Jelavić, Iva Jakić i Nika Kozina.

Sveznalica 7400xXpx

Projekt BIG DATA Gimnazije Metković nastavlja se u Bugarskoj

U sklopu Erasmus plus projekta Big Data Unites the Sciences and the Arts učenice Gimnazije Metković u pratnji profesorica Petre Ujdur i Ivane Menalo sudjelovale su ovaj tjedan u mobilnosti u gradu Varna, Bugarska, gdje su ih ugostili domaćini škole Akademik Metodi Popov.

Zajedno s učenicima iz Bugarske, Španjolske, Italije, Estonije i Turske naše su učenice radile na obradi velikih baza podataka i recikliranju, te su upoznale znamenitosti i tradicije grada Varne i obale Baltičkog mora.

U ovoj aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja sudjelovale su učenice prvih i drugih razreda Korina Obrvan, Gabrijela Mandić, Petra Veraja, Filipa Menalo i Mija Džajić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije