Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POSTPANDEMIJSKI TURIZAM

Koje mjere moraju provoditi iznajmljivači turističkih postelja

Objavljeno prije

Minstarstvo turizma, razne udruge iz oblasti turizma, turistički stručnjaci, čelnici agencija te hotelijeri i iznajmljivači, svatko na svoj način tumače odraz pandemije na aktualna zbivanja u turizmu , kako trenutačno, tako i za sljedećih mjeseci.

Svima je jasno da će pravi uspjeh biti ostvari li se tridesetak posto noćenja , pa i prihoda u odnosu na lanjsku godinu. Prve informacije kazuju da u Hrvatskoj trenutačno boravi pedesetak tisuća gostiju. Iz nekih hotela stižu informacije da ima sve više rezervacija za srpanj i kolovoz, a iz nekih drugih hotela stižu informacije da se neće niti otvarati.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo već je ranije donio naputke i mjere kojih bi se hotelijeri, autokampovi, vlasnici apartmana i iznajmljivači svakako trebalo pridržavati, ali nam se čini da bi ipak te mjere i postupci u odnosu na goste trebali biti puno jasniji.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Tako se preporuča postaviti uređaje za dezinfekciju, papirnate ručnike za jednokratnu uporabu, pregledi klima uređaje, stalno treba čistiti površine, razdvajati čistu od korištene posteljine,  otpad stavljati u posebne kante s poklopcem, na upit gostiju treba im osigurati termometar, maske i rukavice,perilicu rublja valja stalno ispirati, apartmane treba zračiti o tako dalje.

Domaćin i gost moraju držati razmak od 1,5 metar, mogu se zadržati u razgovoru 15 minuta, plaćanje usluge moralo biti beskontaktno, iznajmljivač svakog jutra mora sebi izmjeriti temperaturu, a ukoliko je ona veća od 37,2 stupnja, ne smije prilaziti gostu.

Sveznalica 7400xXpx

Ukoliko gost(i) dobije temperaturu tada se mora obavijestiti epidemiološka služba, cijela kuća u kojoj se gosti nalaze postaje karantena i nalazi se u izolaciji.

Ukoliko gost odbije otići u bolnicu ostaje znači u kući, kao i njegova obitelj, ali nigdje ne piše tko će platiti produljeni boravak oboljelog ili svih članova obitelji ukoliko ne žele napustiti kuću.

U apartmanu ili smještajnoj jedinici moraju biti vidljive sve potrebne obavijesti pa i one kome se gosti moraju javiti u slučaju sumnje na Covid-19.

Svakome je jasno da određena pravila moraju postojati, samo bi ih trebalo jasno definirati kako bi se izbjegli mogući nesporazumi između domaćina i gostiju.

Nadamo se da će za koji dan HZJZ objaviti decidirane mjere i preporuke koje zanimaju i turiste i domaće ljude. Nije lako ni jednima ni drugima,ali treba cijeniti odlučnost mnogih stranih gostiju da i ove godine dođu na najljepše more na svijetu, i osjete prijateljski doček svojih starih prijatelja-iznajmljivača.

'USKRŠNJI ZEKO DOLAZI U NAŠ GRAD!'

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje u gradskome parku

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje s ‘Uskršnjim zekom’, koje će se održati u subotu, 1. travnja 2023. od 10 sati u Gradskome parku Metković.

– Predstaviti ćemo Vesele pisanice koje su oslikala djeca iz Središnjeg dječjeg vrtića, D.V. Radost, D.V. Leut, D.V. Mali Isus, O.Š. Stjepana Radića, O.Š. don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković i S.Š. Metković.

Pridružit će nam se Uskršnji zeko koji će se s djecom družiti, plesati i tražiti čokoladne pisanice po parku. Dođite i vi!, – poručuju iz TZ Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije