Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NAJBITNIJI DETALJ

Kako zaštititi kupaonicu od vlage

Objavljeno prije

Prilikom renoviranja ili gradnje vrlo je važno napraviti hidroizolaciju svih mokrih čvorova objekta. Ovo uključuje dijelove kuhinje, kupaonicu, tuš kabine, prostoriju u kojoj se nalazi perilica za rublje, itd. Kupaonica je prostorija u kojoj se stvara najveća količina vodene pare zbog čega se često javlja plijesan. Osim toga u kupaonicama postoje zone prskanja u kojima prijeti najveća opasnost od prodora vode u konstrukciju. Najgora činjenica je ta što se štete ne primijete dok već nije prekasno. Ovo može uzrokovati oštećenja na konstrukciji objekta te je zbog toga važno postaviti hidroizolaciju u kupaonici.

Hidroizolacija može spriječiti stvaranje plijesni i zadržavanje vlage.  Na zidovima i podovima se lako uočavaju posljedice. Međutim, ono što se ne vidi je nekada veći problem. Ako se posumnja na ozbiljnije probleme, pločice se moraju ukloniti kako bi se vidjela prava šteta koja je nastala. Postavljanjem hidroizolacije na estrih i zidove prije ugradnje keramičkih pločica sprječava se prodor vode u konstrukcije čime je istovremeno spriječeno i vlaženje susjednih prostorija i prostorija na etaži ispod.

Isto tako, povećava vrijednost kuće te pruža različite opcije za dizajn kupaonice. Hidroizolacija omogućuje bezbrižnu ugradnju skrivenog vodokotlića, tuševa u razini poda, itd.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DRACO se bavi vrhunskim i kvalitetnim rješenjima za hidroizolaciju i u 23 godine poslovanja postao je uspješna tvrtka s puno zadovoljnih klijenata. Osim što nude hidroizolaciju za kupaonice bave se rješenjima i za podrume, balkone/terase, krovove, bazene, itd.

Za više informacija o hidroizolaciji kupaonice posjetite web stranicu tvrtke DRACO.

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije