Ostanimo u kontaktu

HOĆE LI I KADA RODITELJI DOBITI NOVAC NATRAG?

Putničke agencije duguju učenicima golem novac

Objavljeno prije

Vidjevši da putničke agencije ne vraćaju novac učenicima za uplaćene školske izlete, stotinjak roditelja iz Dalmacije „uvezalo“ se i podnijelo kaznenu prijavu DORH-u, protiv pojedinih vlasnika putničkih agencija.

Naime, roditelji učenika uplatili su od 3 do pet tisuća kuna agencijama za izlete učenika, ali ti izleti zbog pandemije nisu realizirani, a novac još nije vraćen uplatiteljima. Tražili su vlasnike agencija ali mnogi se nisu javili. Oni koji su htjeli razgovarati izjavili su da roditelji jedino mogu pokrenuti postupak ovrhe jer su agencije dospjele u probleme te im prijeti stečaj.

Tražili su svoja sredstva ili makar odgovore na svim stranama, međutim jedino što im je ostalo kako bi vratili nekih pet milijuna kuna svojih novaca, bila je kaznena prijava.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ali, roditelji tu ne staju. Ističu da ih ljuti nemar škola, da se osjećaju izdanima od strane ravnatelja i učitelja koji su sudjelovali u organizaciji ekskurzija, koji roditeljima ne daju ni dokumentaciju o ugovorenim izletima.

Roditelji ističu kako su od nekih „anonimnih“ učitelja dobili informacije o tomu da vlasnici turističkih agencija vode ravnatelje i učitelje – organizatore na razne večere, izlete i slično. Stoga su (roditelji) i o tome obavijestili resorno ministarstvo pa čak i predsjednika države.

Što to znači ?

Iako se nitko od stotinjak roditelja nije predstavio (ostaju anonimni), ti isti anonimni pozivaju se na anonimne izvore iz škola (anonimni učitelji) kako neki (opet anonimni) učitelji-organizatori izleta i ravnatelji (opet anonimni) odlaze na večere i izlete pod patronatom vlasnika agencija.

Nisam odvjetnik učitelja i ravnatelja niti mislim da baš nitko nije pozvan na neku večeru ili izlet na račun agencije, ali nije jasno kako roditelji mogu tvrditi da o ekskurzijama odlučuju samo ravnatelji i učitelji-razrednici ?

Škola raspisuje javni poziv za organizaciju izleta na kojega se javljaju agencije. Nakon zaprimanja prijava, saziva se zajednički sastanak razrednika koji su osmislili izlet, roditelja, ravnatelja i predstavnika agencija. Ravnatelj ima dužnost upoznati prisutne koliko je ponuda stiglo, koje su cijene ili načini plaćanja. I to je sve. O najboljoj ponudi odlučuje se glasovanjem, a pripreme i cijeli proces organiziranja izleta započinje početkom školske godine i traje sve do povratka učenika s izleta. Jesu li u potpisanim ugovorima s agencijama bili navedeni i članci o obvezama samih agencija i njihovoj odgovornosti u slučajevima kad se izleti nisu mogli organizirati drugo je pitanje. Uglavnom, roditelji su u pravu kad traže svoj novac natrag zbog neobavljenog posla, ali se moraju zapitati jesu li prilikom odlučivanja o najboljem ponuditelju učinili sve da se ugovorne obveze ispune.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Od 427 obrađenih uzoraka 35 je novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 20 osoba muškog spola i 15 osoba ženskog spola: 16 iz Dubrovnika, osam iz Vele Luke, pet iz Orebića, četiri iz Trpnja te jednoj iz Konavala i Korčule.

Izliječeno je 30 osoba: 13 iz Dubrovnika, osam iz Ploča, dvije iz Konavala, Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke te jedna iz Lumbarde.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 427 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 147 024 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus, a tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji su 774 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 963 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije