Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

SVAKE GODINE ISTO

Hoće li i kada prestati požari u močvarama delte Neretve?

Objavljeno prije

Ornitološko društvo Brkata sjenica, i brojni pojedinci od državnih, županijskih, gradskih i općinskih institucija traže žurne intervencije i napore kako bi se spriječili stalni požari u trenutačno polusuhim neretvanskim močvarama, pa i na zaštićenim područjima prirode.

Požari koji su izbijali proteklih dana od Orepka do Glibuše i drugdje, unakazili su raslinje i živi svijet, trsku i šaš, ribe, ptičja gnijezda (posebno pataka), žabe i sve ostale žive vrste, te je očito da se radi o ekocidu u okolišu na više desetaka hektara.

Tko podmeće požare, i rade li to pojedinci namjerno ili nenamjerno, nije naše da istražujemo, ali bez obzira na te dvije dileme ostaje činjenica da se požari ponavljaju svake godine i da tomu nema kraja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Kad se početni požar rasplamsa a vatra nošena vjetrom uništava sve pred sobom, nitko je ne može zaustaviti osim vatrogasaca koji su zbog nepristupačnih terena često onemogućeni u žurnim intervencijama.

Posljednjih godina upravo su u neretvanskim močvarama razvija posebna vrsta turizma, saffari turizam, od čega živi nekoliko obitelji. Osim toga u neretvanskim vodotocima lov i ribolov su stoljetne  ljudske aktivnosti pa se postavlja pitanje čemu se imamo nadati u budućnosti.

Sveznalica 7400xXpx

UL METKOVKE

Sv. Nikola s darovima za djecu dolazi u Gradski park

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge lađarica Metkovke, danas 6. prosinca s početkom u 16 sati u Gradskome parku u Metkoviću održat će se prigodni program u sklopu kojeg će sv. Nikola darivati djecu.

U uvodnom programu nastupit će DV Leut, mladi Makovci i Ena Nižić.

Za one malo starije posjetitelje lađarice su pripremile kuhani grah.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije