Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Gradonačenik Dalibor Milan potpisao ugovore o financiranju s udrugama građana i socijalne skrbi

Objavljeno prije

0604_potpisivanje ugovora s udrugama, Milan, Grad Metković 0111

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan danas je u galeriji Gradskog kulturnog središta s predsjednicima udruga socijalne skrbi, predškolskog odgoja i udruga građana s područja Metkovića potpisao ugovore o financiranju.

Na potpisivanju je sudjelovao i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela grada Metkovića Ivica Popović, a gradonačenik Milan rekao je da će sljedeće godine financijska potpora za udruge socijalne skrbi biti i viša.

– Raspisan je javni poziv za predlaganje javnih potreba u socijalnoj skrbi, predškolskom odgoju i djelovanja udruga građana. U socijalnoj skrbi izdvojili smo iznos od 200 tisuća kuna. To je iznos na razini prošlogodišnjeg iznosa. Tu smo uvidjeli jednu malu greškicu. Te udruge iz socijalne skrbi zaslužuju veći iznos. Radi se ipak o temeljnim udrugama u gradu Metkoviću, kao što su Udruga Prijatelj, Udruga Leptirići i Udruga Otac Ante Gabrić. Obećao sam da ćemo dogodine povećati taj iznos i povećat ćemo ga. Što se tiče predškolskog odgoja, raspoloživi iznos je jednak kao i prošle godine, po 100 tisuća kuna dobili su vrići Leut i Mali Isus. Što se tiče ostalih udruga građana, tu smo povećali iznos za 20 tisuća kuna i on sad iznosi 130 tisuća kuna. Za potrebe u kulturi tu je također iznos povećan na 150 tisuća kuna. U odnosu na prošlu godinu, povećanje je u iznosu od 30 tisuća kuna – rekao nam je Milan.

Gradonačelnik je s dječjim vrtićima ugovore potpisao prošlog tjedna, a danas s ostalim predstavnicima udruga koji su putem javnog poziva dobili novčana sredstva.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije