Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

JASLICE IPAK U IDUĆEM PRORAČUNU?

Gradonačelnik Opuzena obećao jaslice pred kamerama, a sad izbjegava novinare

Objavljeno prije

Foto: Dnevnik.hr

Foto: Dnevnik.hr

Tridesetak obitelji u Opuzenu nema kamo sa svojom djecom do tri godine, jaslice u gradu ne postoje.

Marija je majka šestomjesečne djevojčice i za sada ne može planirati povratak na posao. ”Bez jaslica ništa. Teško je. Tko ima doma nekoga ok, snađe se, tko nema ili moraju plaćati ženu ili nekoga, uglavnom moramo se snalaziti kako znamo”, požalila se Marija.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Dnevnik Nove TV u studenom je snimio priču o ovome problemu i tada je gradonačelnik Ivo Mihaljević rekao kako će napraviti sve da se osnuju jaslice.

No proračun je izglasan, a novac za jaslice nije osiguran. Građani se osjećaju izigrani. ”Ljuta, ljut je svatko sigurno tko nema nekoga doma”, kaže Marija.

RENT-A-CAR M 740

Gradonačelnika Opuzena htjeli smo pitati zašto nije ispunio obećanje koje je dao pred našim kamerama no još ne javlja nam se na telefon, a u u redu kažu kako je odsutan zbog kratkog službenog putovanja.

Gradska oporba kaže, vlast nema volje riješiti ovaj problem. Svi su svjesni da je proračun od oko 7 milijuna kuna nedovoljan, ali načina kažu ima.

”Mi smo kao opozicija predložili nekoliko amandmana, među ostalim i o izgradnji dječjeg vrtića s jaslicama i na koji način doći do sredstava, njih to ništa nije zanimalo”, rekao je Jure Stanić, nezavisni gradski vijećnik.

Nema para i teška je situacija, ali da se jedan dio mogao bar, kao na primjer neke predradnje, znači da se traži dodatni prostor u sklopu vrtića, da se pokuša nešto napraviti onda bi rekao ok trude se, ne može se trenutno, takva je situacija, možda kroz rebalans, ali uopće se ne vidi nada da će se išta promijeniti”, rekao je Elvis iz Opuzena.

Opuzen živi samo dva mjeseca ljeti, kažu građani. Žale se i kako Turistička zajednica postoji samo na papiru, u gradu nema Ureda za EU fondove. A Opuzen je grad koji nema ni Dom kulture.

”Ovom gradu nedostaje hobija za djecu, ovdje nemate glazbene škole, nemate igrališta dovoljno, nemate jaslice, nema puno toga. Bar te jaslice da se osiguraju bilo bi nam lakše, ako ništa bar bi žene mogle ići raditi”, istaknula je Manuela iz Opuzena.

Žalimo se kako nam mladi odlaze, kako starimo kao nacija, nema posla – a s druge strane, ovdje u Opuzenu brojne mlade obitelji se šire, ne misle napuštati Hrvatsku, posao ih čeka – ali lokalna vlast jaslice očito ne smatra prioritetom.

preneseno s dnevnik.hr

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije