Ostanimo u kontaktu

SKROMNO, ALI DOSTOJANSTVENO

Građani polako, po epidemiološkim preporukama dolaze u Gradski park kako bi upalili svijeću za žrtve Vukovara

Objavljeno prije

Već tradicionalno, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj i Grada Metkovića i ove godine u Gradskom parku se obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Iako su zbog epidemioloških mjera sva organizirana događanja i priredbe odgođeni građani polako ali dostojanstveno dolaze u Gradski park kako bi svojom svijećom odali počast za žrtve Vukovara, grada heroja, i Škabrnje. Donosimo nekoliko fotografija, a uz brojne građane u parku smo sreli i gradonačelnika Dalibora Milana.

Štandovi za prodaju svijeća su još aktivni tako da ako niste još uvijek stignete.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena u protekla 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se dvije osobe iz Dubrovnika i jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena jedna muška i dvije ženske osobe, a za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 52 osobe: 17 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, pet iz Konavala, dvije iz Opuzena, jedna iz Slivnog i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 49 osoba pozitivna na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 35 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 495 uzoraka.

U samoizolaciji su 652 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije