Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

PROMETNA RJEŠENJA

Građani Metkovića jedva čekaju gradnju objekata za bolju regulaciju prometa – nedostaje parking mjesta

Objavljeno prije

Prometne gužve kroz Metkoviću prisutne su u proteklih 50 godina, sve od intenziviranja turističkih aktivnosti na našoj obali, a turisti  s područja nekadašnjih federalnih jedinica, kao i oni iz istočnog dijela Europe stizali su do mora prirodnim koridorima od Panonske nizine do Jadrana. Uostalom tako je bilo u povijesnim bitkama i osvajačkim pohodima na naše krajeve.

Veći broj vozila u prometu

Međutim, gradske ulice Metkovića zbog sve većeg priljeva vozila i povećanja broja vozila na razini lokalne zajednice, nisu više mogle podnositi tako intenzivne prometne aktivnosti pa se za dolazak do glavne gradske ulice čekalo i satima.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Osim što je izgrađen Lučki most u dalekoj prošlosti, nije da se baš puno toga učinilo u izgradnji prometne infrastrukture, pa je Metković postao usko prometno grlo. Najave koje dolaze iz gradske uprave Metkovića da će se pristupiti izgradnji kružnih tokova i drugih objekata koji bi promet učinili lakšim, bržim i manje opasnim, svakako su dobrodošle. Nova otegotna okolnost ove godine bilo je puštanje u rad novog Međunarodnog graničnog prijelaza Metković za što je utrošeno oko 20 milijuna kuna, ali je i dokazano da je u nekim segmentima neuvjetan pa je Grad Metković radi smanjenja gužvi gradu za turističke autobuse koji posjećuju Metković tiskao posebne propusnice, dok su svi ostali na putu za Međugorje ili Mostar preusmjereni na Ploče i Autocestu prema Međugorju.

I što se dalje događa? Ovoga ljeta ulicom Put Narone prošlo je više autobusa nego ikada do sada. Neki put su prazni, neki put puni. Voze, kažu prema Međugorju, inozemnih su oznaka a i nije jasno radi li se o zaustavljanju tih autobusa u Metkoviću u što sumnjamo, ili u Vidu što je moguće. Ako ne posjećuju Metković ili Vid, kako to da bez propusnice mogu prolaziti kroz Metković na putu za Međugorje?

Sveznalica 7400xXpx

Zeleni val ulicom Stjepana Radića, od robne kuće do semafora na trgu

Ipak, za razliku od prijašnjih godina kad su se najveći prometni čepovi stvarali tijekom vikenda, ovoga ljeta najveće su gužve bile preko tjedna. Inače, što se prometnih gužvi u središtu grada tiče, može se postaviti pitanje zašto se konačno ne regulira promet vozila i pješaka kod ‘starog mliječnog’ nasuprot parku. Naime, na tom mjestu radi samo ‘žuto treptajuće svjetlo’ pa pješaci prelaze u grupama, jedan po jedan, na biciklima, čas s jedne čas s druge strane i tako u nedogled. Dotle vozači automobila čekaju a kolone postaju sve dulje. Ne vidimo razlog zašto se ne prouči mogućnost da na tom mjestu semafor radi normalno te da se sačini cjelovit sustav prometne signalizacije. Možda za to postoje određene zapreke, ali bi valjalo pokušati.

Nedostatak parkirnih mjesta

Jedan od prometnih problema u Gradu svakako je i parkiranje vozila. Da za sve nema mjesta više je nego jasno. U jutarnjim satima parkiraju radnici koji dolaze na posao, što je normalno, a vlasnici kuća ili stanova također žele da im vozilo bude što bliže pogledu, što je također normalno. Samo nije normalno da vozači kruže od igrališta Neretve od Splitske banke, pa do Hotela Narona, pa opet natrag da bi negdje parkirali svoja vozila. Zato na nekoliko minuta mnogi koriste mjesta za invalide i druga mjesta gdje je zabranjeno parkiranje, mnogi plate i kaznu, a neki se vraćaju odakle su došli jer nemaju gdje ostaviti vozilo. Gradska uprava Metkovića potaknula je rješavanje tih i drugih pitanja, pa treba vjerovati da će pronaći zadovoljavajuća rješenja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije