Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Grad Metković s većim dugovanjima nego godišnjim prihodima

Objavljeno prije

bozo-petrov

Gradonačelniku i svim zaposlenicima gradske uprave i gradskih ustanova plaća na minimalac

Nakon snimanja stanja gradskih financija i proračuna nova gradska uprava je utvrdila dugovanja prema državi i dobavljačima u iznosu od 17, 6 milijuna kuna. S obzirom da su godišnji prihodi grada 17 milijuna kuna, dugovanja grada Metkovića veća su od godišnjih prihoda . Bivša gradska uprava je proračun prikazivala većim jer su unutar njega bila prikazivana i namjenska sredstava dobivena od Republike Hrvatske npr. ona za Prirodoslovni muzej i novu knjižnicu i čitaonicu u zgradi Vage.

S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima, ali i solidarnosti prema 2500 nezaposlenih u gradu Metkoviću gradonačelnika Božo Petrov odlučio je sebi i svim gradskim zaposlenicima srezati plaću na minimalac s dodatkom minulog rada. Ovakvom mjerom nastoje se podmiriti zaostale plaće i skupiti novčana sredstva za projekte s kojima nastojimo aplicirati za europske fondove.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nadamo se da će Vlada Republike  Hrvatske i  Ministarstvo financija uzeti u obzir odlučnost  i ozbiljnost nove gradske uprave  grada Metkovića i naše namjere da podmirimo dugovanja i sredimo gradske financije.  Iz tog razloga držimo  da nam Vlada RH treba pomoći otpisom dugovanja jer su i državne institucije svojim nečinjenjem dopustile da Metković dođe u ovakvu situaciju. Isto tako očekujemo od DORH-a da u što kraćem mogućem  roku riješe kaznene prijave koje je Grad Metković podnio protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića i gradskih službenika na način da podignu optužnicu protiv odgovornih osoba, – stoji u priopćenju.

ČISTOĆA METKOVIĆ

Potpisan ugovor za izgradnje kompostane Metković

Objavljeno prije

Ugovor za projekt izgradnje kompostane Metković potpisali su danas direktor Čistoće Metković Tomislav Jakić te predstavnici tvrtki izvođača radova, Texo gradnja d.o.o. i Trag d.o.o., Pero Račić i Valento Šutalo, a uz nazočnost gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana.

Ukupna vrijednost investicije je 24 milijuna kuna, pri čemu je Čistoća Metković dobila 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova. Vrijednost radova je 16 milijuna kn, a planirani rok završetka je 18 mjeseci.

Lokacija kompostane bit će u Vrbovcima, na čestici površine 1.8 ha, a njezinom izgradnjom osigurat će se infrastruktura potrebna za biološku obradu odvojeno prikupljenog biootpada, što će doprinijeti unaprjeđenju sustava gospodarenja komunalnim otpadom na području Grada Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na postrojenju za obradu biootpada obrađivat će se biootpad sakupljen na području gradova Metkovića i Opuzena te susjednih općina Kula Norinska i Zažablje. Dodatno će se na kompostanu dovoziti i biootpad od proizvodnje voća i povrća koji će se preuzimati od poslovnih subjekata, a rješavat će se i dugogodišnji problem otpadne mandarine koja se trenutno odlaže na neprimjerene načine.

– Izgradnjom kompostane Grad Metković će zaokružiti sustav održivoga gospodarenja otpadom, u koji smo u protekle četiri godine uložili znatna sredstva te napore. Važno je napomenuti kako smo u sustav održivoga gospodarenja otpadom uložili 43,7 milijuna kn, a od čega nam je 26,2 milijuna sufinancirano iz različitih fondova. Kroz projekt ‘Učimo gospodariti otpadom’ proveli smo edukaciju građana, nabavili smo 8680 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koje su u fazi isporuke krajnjim korisnicima, nabavili smo dva nova vozila specijalizirana za odvojeno prikupljanje otpadom, a u tijeku je i izgradnja sortirnice te nadvišenja odlagališta otpada na Dubravici, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije