Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Grad Metković s većim dugovanjima nego godišnjim prihodima

Objavljeno prije

bozo-petrov

Gradonačelniku i svim zaposlenicima gradske uprave i gradskih ustanova plaća na minimalac

Nakon snimanja stanja gradskih financija i proračuna nova gradska uprava je utvrdila dugovanja prema državi i dobavljačima u iznosu od 17, 6 milijuna kuna. S obzirom da su godišnji prihodi grada 17 milijuna kuna, dugovanja grada Metkovića veća su od godišnjih prihoda . Bivša gradska uprava je proračun prikazivala većim jer su unutar njega bila prikazivana i namjenska sredstava dobivena od Republike Hrvatske npr. ona za Prirodoslovni muzej i novu knjižnicu i čitaonicu u zgradi Vage.

S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima, ali i solidarnosti prema 2500 nezaposlenih u gradu Metkoviću gradonačelnika Božo Petrov odlučio je sebi i svim gradskim zaposlenicima srezati plaću na minimalac s dodatkom minulog rada. Ovakvom mjerom nastoje se podmiriti zaostale plaće i skupiti novčana sredstva za projekte s kojima nastojimo aplicirati za europske fondove.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nadamo se da će Vlada Republike  Hrvatske i  Ministarstvo financija uzeti u obzir odlučnost  i ozbiljnost nove gradske uprave  grada Metkovića i naše namjere da podmirimo dugovanja i sredimo gradske financije.  Iz tog razloga držimo  da nam Vlada RH treba pomoći otpisom dugovanja jer su i državne institucije svojim nečinjenjem dopustile da Metković dođe u ovakvu situaciju. Isto tako očekujemo od DORH-a da u što kraćem mogućem  roku riješe kaznene prijave koje je Grad Metković podnio protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića i gradskih službenika na način da podignu optužnicu protiv odgovornih osoba, – stoji u priopćenju.

NAJVEĆA HRVATSKA LUKA

Hrvoje Livaja ponovno je imenovan predsjednikom Uprave Luka Ploče

Objavljeno prije

Luka Ploče d.d., najveća hrvatska luka koja je lani ostvarila povijesno visok prihod i rekordni pretovar od 5,5 milijuna tona, objavljuje vijest vezano za Upravu kompanije. Naime, na sjednici Nadzornog odbora Luka Ploče d.d. 23. studenog, Hrvoje Livaja je ponovno imenovan za predsjednika Uprave Luka Ploče d.d., s trajanjem mandata od 1. veljače 2024. do 31. siječnja 2029. godine.

Hrvoje Livaja obnaša funkciju predsjednika Uprave Luka Ploče od veljače 2019. godine, a započeo je kompleksan proces transformacije kompanije prema održivom poslovanju. Rast koji se temelji na novim tehnologijama i jačanju dijaloga s lokalnom zajednicom budućnost je kompanije, što je istaknuto i u Izvještaju o održivosti koji je Luke Ploče objavila u listopadu ove godine, čime je postala prva luka u Hrvatskoj koja je to napravila.

– Ponosan sam na rezultate i velike pomake koje smo svi skupa postigli u posljednjih pet godina. Mislim da smo napravili značajan zaokret u svakom segmentu poslovanja te odnosu prema zajednici u kojoj poslujemo. Nastavljamo u istom smjeru, a cilj je završiti transformaciju Luka Ploče u potpuno održivu kompaniju, koja će biti spremna i otpornija odgovoriti na sve izazove budućnosti. Konkretno, u fokusu su iduća faza projekta kontejnerskog terminala, završetak digitalne transformacije koja će omogućiti da Luka Ploče postane pametna luka povezana 5G mrežom te jače ulaganje u okoliš, –  poručio je Hrvoje Livaja, predsjednik Uprave Luka Ploče.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije