Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Goran Blažević predstavio svoju putopisnu knjigu ‘Svilim’

Objavljeno prije

Goran Blažević - Svilim (1)

Jučer je, u Gradskoj knjižnici Metković, Goran Blažević predstavio svoju knjigu Svilim i održao predavanje o putu o kojem piše u knjizi.

Goran Blažević je 2016. pet mjeseci hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Na put je krenuo sam, a namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku.

U Metkoviću je, uz fotografije i videozapise, zainteresiranima opisao svoj put pun rušenja predrasuda i zanimljvih anegdota.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije