Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GALA HOME MOSTAR

Novi izložbeni salon otvoren uz veliki interes ino i domaćih posjetitelja!

Gala Home otvorila je svoj novi izložbeni salon na lokaciji Ortiješ, Mostar

Objavljeno prije

Temeljna vrijednost Gala Grupe je obiteljska vrijednost, te već bilježi dvogeneracijski održivi razvoj, što su obilježili novom stepenicom razvoja izgradnjom i otvaranjem novog izložbenog salona Gala Home!

Novi izložbeni salon zamišljen je i kreiran kao jedan od vodećih salona u regiji. Razlog tomu je skup vodećih brandova uključujući pločaste materijale Egger, Fundermax, parkete Parky, okove, bijelu tehniku Elica, Amica, sudopere i slavine Elleci, namještaj, uređaje i dodatke Artisan, Bang&Olufsen, Loewe.

Sveznalica 7400xXpx

Salon pruža prezentaciju noviteta u svijetu uređenja interijera i eksterijera, odabir raznovrsnih i kvalitetnih pločastih materijala, inovacije i široku ponudu bijele tehnike, sudopera i slavina, kao i odabir okova, dodatnih uređaja i namještaja.

Svečanom otvorenju salona prisustvovali su vlasnici i zaposlenici Gala Grupe, dobavljači, partneri i poslovni suradnici, kao i mnogobrojni mediji, influenceri i poznata lica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Firma Gala Home je od početnog djelovanja prodaje pločastih materijala i uskog skupa brandova, izgradila grupaciju svjetskih brandova u branši opremanja interijera i eksterijera po mjeri u oblastima pločastih materijala, bijele tehnike, okova, sudopera i slavina te pružanja cjelokupne ponude usluga za izradu po mjeri, razvijen strojni park, CNC rezanje, pravolinijsko i krivolinijsko kantiranje, te Corpus Software i usluge izrade ponuda uređenja interijera i eksterijera po mjeri.

Profesionalno, stručno i ljubazno osoblje raspolaže potrebnim informacijama i stoji na raspolaganju pri obilasku salona, te savjetovanja pri odabiru pločastih materijala, bijele tehnike i cjelokupnog uređenja interijera i eksterijera.

Posjetite njihov novi izložbeni salon na lokaciji Ortiješ, Mostar, te razgledajte izložbene kuhinje, spavaće sobe i interijer po mjeri, kao i široku ponudu pločastih materijala, bijele tehnike, okova, sudopera i slavina.

Fotografije otvorenja novog izložbenog salona možete pogledati u galeriji, a više fotografija i videozapisa možete pogledati na Gala Home društvenih mrežama Facebook i Instagram te njihovu ponudu na Gala Home web stranici i WEB Shop-u.

DRUŠTVO PRIJATELJA VRGORSKE STARINE

Izašla knjiga ‘Vrgorac 1690.’, autora povjesničara iz Vrgorca Branka Radonića

‘Vrgorac 1690. – Izvještaj mletačkoga generalnog providura za Dalmaciju i Albaniju Alessandra Molina o oslobađanju Vrgorca od Osmanlija’

Objavljeno prije

Krajem studenoga izašla je knjiga „Vrgorac 1690. – Izvještaj mletačkoga generalnog providura za Dalmaciju i Albaniju Alessandra Molina o oslobađanju Vrgorca od Osmanlija“, autora povjesničara iz Vrgorca Branka Radonića. Objavljena je u Biblioteci zbirki povijesnih izvora “Matica” Društva prijatelja vrgorske starine.

Knjiga donosi studiju o povijesti Vrgorca u vrijeme Morejskog rata (1684.-1699.) vođenog između Mletačke Republike i Osmanlijskog Carstva. Potom se objavljuju prijevod, transkript i faksimil izvještaja generalnog providura za Dalmaciju i Albaniju Alessandra Molina o oslobađanju Vrgorca od Osmanlija, zajedno s četiri priloga, od kojih se jedan sastoji od vrlo detaljnog crteža Vrgorca, nastalog netom po osvojenju. Dokument je providur Molin poslao iz Sućurja na Hvaru 28. studenoga 1690. duždu u Veneciju i izvorno se čuva u tamošnjem Državnom arhivu.

Sveznalica 7400xXpx

Iz Molinovog izvještaja saznajemo kako je došlo do odluke o pokretanju napada na osmanlijski Vrgorac, kako su organizirani napad i prateća logistika, potom sam tijek napada i njegove posljedice, ne samo na lokalnoj razini, već i u okviru mletačke ratne strategije u Dalmaciji u tom trenutku Morejskog rata. Autor Branko Radonić je Molinov izvještaj obogatio s preko 50 opširnih bilješki u kojima se donose opisi oslobađanja Vrgorca iz pera drugih autora te se isti sučeljavaju s onime što govori Molin. Tu su i brojna objašnjenja povijesno-geografskih detalja spomenutih u providurovu izvještaju. U knjizi se nalazi i iscrpan popis izvora i literature, bilješke, fotografije i faksimili.

Više informacija na: vrgorskestarine.hr

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije