Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HRVATSKI DOMOBRAN

Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Objavljeno prije

Ovogodišnji domaćin, metkovski ogranak “Hrvatskog domobrana” poziva vas, 23. kolovoza na dan obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića, u organizaciji Udruga “Hrvatski domobran” i Hrvatsko žrtvoslovno društvo.

Hrvatski domobran (HD)  i Hrvatsko žrtvoslovno društvo (HŽD) nevladine su neprofitne udruge, obje osnovane 1991. godine. HD Ogranak Metković ustrojen je 21. ožujka 2013. godine i pet mjeseci nakon osnivanja imati će prvu značajnu aktivnost – otkrivanje spomen-obilježja jedanaestorici pripadnika Hrvatske domovinske vojske u Šiljegima, u petak  23. kolovoza 2013. u 16:55 sati.

Nakon otkrivanja spomen obilježja, u 17 sati održati će se Sveta misa zadušnica koju će predvoditi mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolita splitsko-makarski. U 18 sati su na rasporedu prigodni govori, nakon čega slijedi domjenak za uzvanike čiji je domaćin Općina Kula Norinska.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dan prije, u četvrtak 22. kolovoza 2013. godine u 21 sat – u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću, bit će predstavljena knjiga dr. sc. Ivana Jurića “Partizanska i komunistička  represija i  zločini prema Hrvatima u Donjem Poneretavlju  1941.-1990.”, koju će predstaviti prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva i prof. dr. sc. fra Andrija Nikić, predsjednik HAZU BiH sa sjedištem u Mostaru.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije