Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POLOŽENI VIJENCI I UPALJENE SVIJEĆE

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježen u Metkoviću

Objavljeno prije

Polaganje vijenaca, groblje sv. Ivana

Predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata jutros su odali počast žrtvama totalitarnih režima, položili su vijence i upalili svijeće ispred centralnog križa i spomen ploče strijeljanih hrvatskih mučenika u studenom 1944. godine na groblju sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću.

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se 23. kolovoza, na nadnevak kada je 1939. između njemačkih nacista i komunista potpisan pakt o nenapadanju, iza čega je stajao tajni sporazum o podjeli interesnih sfera u Istočnoj Europi.

Godine 2008., 23. rujna, 409 članova Europskoga parlamenta potpisalo je izjave potpore za uspostavu Europskoga dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. To je 2. travnja 2009. s 533 glasa (44 protiv i 33 suzdržanih) potvrđeno točkom 15. Rezolucije Europskoga parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije