Ostanimo u kontaktu

NERETVANI NA 'KROVU AFRIKE'

Ekspedicija iz Dubrovnika osvojila Uhuru, najviši vrh Kilimanjara

Objavljeno prije

Foto: Facebook/ HPD Sniježnica Dubrovnik

Foto: Facebook/ HPD Sniježnica Dubrovnik

Članovi hrvatske šesnaesteročlane ekspedicije, među kojima su i Metkovac Ivan Bilić i Pločani Zoran Azinović i Matea Pirjevac, jučer, 8. siječnja, su se uspješno popeli na Krov Afrike, najviši vrh Kilimanjara, Uhuru, visok 5985m. 

Ekspedcija je na put iz Dubrovnika krenula 2. siječnja, a HPD Sniježnica Dubrovnik je na svojoj Facebook stranici objavila poruku o osvajanju vrha:

– Naši planinari su se opet uspeli na vrh Uhuru na impozantnom Kilimanjaru u dalekoj Tanzaniji! :) Kako nam javlja naš (Lazar Badanjac) Laky: iako ih je kiša pratila danima veći dio grupe je 08.01.2018. uspio uspeti sami vrh iznad oblaka a svi su se što je i najvažnije živi i zdravi spustili nazad u civilizaciju u podnožje impozantne planine. Sada će svi na zasluženi predah među lavove, slonove i pleme Masai, tj. puni dojmova kreću na safari. Nema nas đe ne dođemo… uz nezaobilazni HAKUNA MATATA! Bravoooo svi!

Planinari se u Dubrovnik vraćaju 15. siječnja, a mi im na ovom uspjehu čestitamo!

Nastavi čitati

ŠKOLSKA GODINA 2021. /2022.

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike u I. razred školske godine 2021. /2022.

Poštovani roditelji i draga djeco, zahvaljujemo se na interesu za upis u glazbenu školu. Zbog poznate situacije vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 i propisanih mjera zaštite, prijave i upisi u 1. razred osnovne glazbene škole održavat će se elektroničkim putem.

Od 17. svibnja do 28. svibnja 2021. godine moguće je izvršiti prijavu za audiciju – upis u 1. razred osnovne glazbene škole.

Audicija će se održati 1. i 2. lipnja, satnica audicije biti će određena naknadno i o njoj ćete biti obavješteni putem naše mrežne stranice i/ili osobno (telefonom ili putem e-pošte). Audicija će biti organizirana u skladu sa trenutno propisanim mjerama zaštite.

Prijavu za audiciju možete izvršiti OVDJE

O UPISIMA:

Škola organizira upise u 1 . razred na slijedeće instrumente: flauta, klarinet, saksofon, truba, francuski rog,  trombon, glasovir, harmonika, gitara, i violina. Škola će upisivati učenike temeljem broja slobodnih mjesta za učenje pojedinih instrumenata. Broj slobodnih upisnih mjesta utvrđuju pročelnici strukovnih odjela u suradnji s ravnateljem škole, vodeći računa o satnicama nastavnika. Audicija će se održati 1. i 2. lipnja u prostorijama škole. U slučaju da se ne popune slobodna mjesta, škola će organizirati jesenski rok za koji će se prijave, audicija i upisi organizirati krajem kolovoza.

Pravo upisa u 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 8 godina života, odnosno završila 2. razred osnovne škole, te postigla povoljan rezultat na audiciji (prijemnom ispitu). Na audiciji stručno povjerenstvo provjerava glazbene sposobnosti kandidata.Za dodatne informacije i naputke možete se obratiti na adresu:osnovna.glazbena.skola.metkovic@du.t-com.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije