Ostanimo u kontaktu

ODRŽANE RADIONICE

E-DUTEKA stigla i u Metković

Objavljeno prije

E-DUTEKA Metković

U sklopu projekta E-DUTEKAjačanje  kapaciteta OCD-a Dubrovačko-neretvanske županije kojeg provode udruge Dubrovačka naranča i Udruga Chrobatia jučer su u galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održane radionice „Dobro upravljanje organizacijama civilnog društva“ i „Financijsko poslovanje u neprofitnom sektoru“.

Na radionicama je Ana Cvjetković, predsjednica udruge Dubrovačka naranča i voditeljica ureda DEŠE-Dubrovnik pojašnjavala kako provesti izmjene koje zahtjeva novi Zakon o udrugama: od prilagodbe statuta i ostalih dokumenata koje udruge moraju imati, do financijskog plana. No, iako je različite evidencije potrebno imati, obrasci u kojima bi se takvi podaci mogli čuvati često ne postoje ili nisu dostupni malim udrugama. Stoga je DEŠA, da bi olakšala poslovanje, kreirala vlastite obrasce koje je prilagodila poslovanju neprofitnih organizacija te ih je ovom prilikom prezentirala predstavnicima udruga iz Metkovića i okolice. Posebnu pažnju Cvjetković je posvetila greškama zbog kojih projekti udruga često padaju na natječajima, ili im pak, izvještaji već provedenih projekata bivaju odbijeni, zbog čega nekad udruge moraju vratiti novce, iako su projekte uredno provele.

Upraviteljica Zaklade Kajo Dadić, Rada Mužinić, ovom je prilikom prezentirala natječaje za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva u 2015. godini, u kojima Zaklada djeluje kao provedbeno tijelo. Pojasnila je tko se i pod kojim uvjetima može prijaviti na te natječaje.

Nakon Opuzena i Metkovića, radionica će se održati i u Dubrovniku, u ponedjeljak 30. ožujka, u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika – DURA, s početkom u 16 sati.

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije