Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Dubrovačko-neretvanska županija podijeljena u tri zone, e-Propusnice potrebne samo za putovanje iz jedne zone u drugu

Objavljeno prije

Odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije od 20. travnja DNŽ je podijeljena u tri cjeline u smislu potrebe vađenja e-Propusnica i to:

  1. Šire dubrovačko područje
  2. Poluotok Peljašac i otoci
  3. Dolina Neretve

Naime, sukladno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. travnja 2020., Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije na svojoj sjednici u ponedjeljak usvojio je Prijedlog o izmjeni načina izdavanja e-Propusnica na području DNŽ, a kojim se Prijedlogom Nacionalnom stožeru mijenja režim izdavanja e-Propusnica na području Dubrovačko-neretvanske županije u spomenute tri zone.

Zonu šireg dubrovačkog područja čini Grad Dubrovnik, Općina Dubrovačko-primorje, Općina Župa Dubrovačka i Općina Konavle. Zonu Poluotok Pelješac i otoci čine Općina Ston, Općina Janjina, Općina Trpanj i Općina Orebić, otok Korčula (Grad Korčula, Općina Smokvica, Općina Vela Luka, Općina Blato i Općina Lumbarda), Općina Lastovo, Općina Mljet. Zonu Dolina Neretve čine Grad Metković, Grad Ploče, Grad Opuzen, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje, Općina Zažablje i Općina Slivno.

Podjela županije u 3 zone donesena je na temelju prvenstveno epidemiološke procjene, ali i prirodnih i zemljopisnih čimbenika. Podjela u zone ne isključuje primjenu Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu koja propisuje da prijevoz osoba na otok nije dopušten nijednom vrstom prijevoza.

Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije se i dalje pozivaju da ne napuštaju svoje prebivalište osim u slučaju potrebe.

Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije

CRKVA SV. ILIJE METKOVIĆ

Sakrament Prve Svete Pričesti primilo 85 djece

Objavljeno prije

Danas je u crkvi sv. Ilije bilo svečano, sakrament Prve Svete Pričesti primilo je 85 djece. Misno slavlje je predvodio župnik fra Anta Bilokapić, a pjevanje časna sestra Mila Deak.

Čestitamo našim prvopričesnicima i njihovim roditeljima, a vama donosimo nekoliko fotografija koje nam je ustupio Foto-studio Veraja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije