Ostanimo u kontaktu

POZIVNICA

Donosimo program obilježavanja 28. obljetnice A satnije ZNG Metković i 11. obljetnice Udruge veterana 4. gardijske brigade

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 28. obljetnice prve postrojbe HV u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, A satnije ZNG Metković i 11. obljetnice Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije donosimo Vam program obilježavanja i pozivnicu predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade gosp. Ante Pehara:

Poštovani!
Čast nam je pozvati Vas na obilježavanje 28. obljetnice prve postrojbe HV u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, A satnije ZNG Metković i 11. obljetnicu Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije.

Program obilježavanja:

– Petak, 31.svibnja 2019. – 19:00 sati: Sveta misa za poginule i preminule branitelje u crkvi svetog Ilije u Metkoviću
– Nedjelja, 2.lipnja 2019. – 10:30sati: polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima na Trgu Kralja Tomislava
                                              – 11.00 sati: Vid, parkiralište – Turnir na buće, zajedničko druženje i ručak.

Srdačan pozdrav

PREDSJEDNIK
Ante Pehar

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije