Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVEČANA DODIJELA DIPLOMA

Dodijeljene diplome za 15 novih njegovateljica starijih i nemoćnih osoba

Objavljeno prije

U Galeriji GKS-a danas je održana svečana dodjela diploma za 15 polaznica osposobljavanja za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.

Osposobljavanje je održano u sklopu trogodišnjega programa ‘Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2’ kojega u partnerstvu provodi Udruga ‘Dobra’, Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković, a sastojalo se od teorijskog dijela koje je provelo P.U.O. Petar Zrinski iz Zagreba te praktične nastave u Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković.

Riječ je o drugoj godini provedbe projekta, kojemu je svrha prevencija institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba kroz pružanje usluga od strane kvalificiranoga osoba te smanjenje socijalne isključenosti osjetljivih skupina, kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene s područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko- neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost projekta je 150 tisuća kn, a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ČETIRI TURISTIČKA BRODA NA VEZU U METKOVIĆU

Dragan Tolić: ‘Sinergija je to naših vrijednih ugostitelja, djelatnika u turizmu, lađara i prijevoznika’

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prizor koji se rijetko viđa, četiri turistička broda vezana na Maloj rivi u Metkoviću. Lijepo ih je bilo vidjeti. Odnosno, točnije, po prvi put da su četiri uvezana u Metkoviću, otkriva nam to začetnik ideje nautičkog turizma u dolini Neretve, gosp. Dragan Tolić.

Riječ je o brodovima Aquamarin i Markan agencije Katarina line, Adriatica agencije Thurgau travel, Azzuro agencije ID Riva tours, sa kojima su stigli turisti iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i Skandinavije.

Iza ovog lijepog prizora stoji marljivi rad naših ugostitelja, nautičara, djelatnika u turizmu, agencija te lađara i prijevoznika.

– Cijeli projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera. 2020. godine je trebala biti prekretnica, a ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo. Jedna odlična sinergija počevši od nas na vezu do izvrsnih vodiča, prijevoznika Luje auto i Čazmatrans, te izvrsne usluge Restorana Lopoč, – u razgovoru istaknuo je Dragan Tolić.

Na svom proputovanju, turisti su u dolini Neretve obišli Arheološki muzeja Narona, uživali u vožnji lađama te jedinstvenom programu Restorana Lopoč.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije