Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

VID DOBIO DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO

Davor Boras izabran za predsjednika DVD-a Vid, za zapovjednika Miće Suton

Objavljeno prije

DVD Vid, Osnivačka skupština

Na inicijativu mještana Vida, u ponedjeljak 26. studenog u Vidu je održana Osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vid. Potporu novom društvu na Osnivačkoj skupštini došli su pružiti zamjenici gradonačelnika Metkovića Robert Doko i Damir Rajič, predsjednik Gradskog vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Metkovića Mojmir Vladimir te zapovjednici JVP Metković i DVD Metković.

Jednoglasno su usvojene sve točke dnevnog reda. Predsjednik novoosnovanog DVD-a Vid je Davor Boras, a njegov zamjenik Mate Vučić. Zapovjednik društva je Miće Suton, njegov zamjenik je Cvito Matić, a zapovjedništvo uz njih još čini i Marko Ilić.

Upravni odbor čine Davor Boras, Mate Vučić, Miće Suton, Cvito Matić i Tomo Ramić. Predsjednik Nadzornog odbora je Nedo Šalinović, a članovi Alen Kešina i Davor Petković. Sud časti čine Miro Matić, Željko Volarević i Augustin Markota. Tajnik društva je Dragan Vučić.

Prisutni uzvanici su novoosnovanom društvu zaželjeli puno uspjeha u budućem radu i svu pomoć u okvirima svog djelovanja, a zapovjednici JVP Metković Ivan Kuran i DVD Metković Goran Medak pomoć pri osposobljavanju i svoj potrebnoj tehnici.

Novoizabrani predsjednik Boras prenio je čestitke županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, a nama je kratko izjavio:

– Na našem području se nalazi gusta šuma, zaštićeni pojas i ptičji rezervat, gdje se često događaju požari, i to je jako teško za gasiti i na nju intervenirati. Došli smo do zaključka, sa nadležnim gradskim službama, da osnujemo DVD u Vidu i da se pokušavamo razvijati. Znači, od obuke mlađih uzrasta koji bi postali vatrogasci, do edukacije cjelokupnog stanovništva o otvorenim plamenima, da bi ovaj prekrasni krajolik, ta pluća našega mjesta, ostala sačuvana, – rekao je Boras te izrazio nadu da će im u tome pomoći Grad Metković, i kako gradske tako i županijske vatrogasne službe.

DVD-u Vid želimo puno sreće u budućem radu, te da imaju što manje posla.

Piše/foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije