Ostanimo u kontaktu

SVEĆENIČKO REĐENJE U SPLITSKO-MAKARSKOJ NADBISKUPIJI

Mons. Marin Barišić će u subotu za svećenike zaredit fra Ivu Rastočića i don Slavka Volarevića

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

U subotu, 27. lipnja u 10 sati u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić zaredit će za svećenike osmoricu đakona.

Četvoricu na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: don Slavka Volarevića (Župa sv. Nikole – Metković), don Ivana Odrljina (Župa Presvetog Srca Isusova – Košute), don Mirka Šakića (Župa Gospe u Siti – Strožanac) i don Nikolu Šakića (Župa Gospe od Pojišana – Split) te četvoricu na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja:  fra Ivu Rastočića (Župa sv. Ilije proroka – Metković), fra Slavena Čeku (Župa Svih Svetih – Livno), fra Filipa Čogelju (Župa sv. Ivana Krstitelja – Kaštel Stari) i fra Željka Štrbca (Župa BDM Žalosne – Zagreb).

don Slavko Volarević i fra Ivo Rastočić

Naravno da će bit još prilika, al’ svakako i ovom čestitamo našim budućim svećenicima i neka nam ih dragi Bog čuva.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević primio predsjednika Udruge lađara Neretve Luku Oršulića

Objavljeno prije

Župan  Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić sastao se u petak u Dubrovniku s predsjednikom Udruge lađara Neretve Lukom Oršulićem, koji je ovom prilikom izvijestio župana o uspješno održanom Maratonu lađa, kao i svim aktivnostima provedenim nakon natjecanja.

Naglasio je da su planovi i pripreme za slijedeću sezonu već u tijeku. Župan se zahvalio predsjedniku Udruge i njegovim suradnicima, što su unatoč pandemiji bolesti COVID-19, uspjeli održati Maraton lađa.

Također je istaknuo važnost izravnog televizijskog prijenosa, kroz koji se osim same utrke koja je dobila novu dimenziju, moglo vidjeti i sve ljepote Neretvanske doline, od Metkovića do Ploča.

”Ovo amatersko sportsko natjecanje u utrci lađa Neretvom, doprinosi promicanju kulture i običaja, kao i važnosti Maratona lađa za razvoj turizma u dolini Neretve, a Županija će kao i do sada organizacijski i financijski  podržavati Maraton lađa na Neretvi”, istaknuo je župan Dobroslavić.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije