Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

POZNATI OVOGODIŠNJI LAUREATI

Usvojene sve točke 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

U galeriji GKS-a Metković održana je 27. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića koju smo prenosili uživo., na kojoj su usvojene sve točke dnevnog reda, koje su se odnosile na godišnja i polugodišnja izvješća Grada i gradskih ustanova, koji su proteklu godinu završili ‘u plusu’.

Gradonačelnik Milan podnio je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za 2019. godinu Prijedlog odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2019. godinu. 

Usvojen je i Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića za 2020. godinu, a ovogodišnji laureati su:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • Petar Jakić – Nagrada Grada za životno djelo
 • Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković– Nagrada  Ilija u području vatrogasne djelatnosti
 • Jagoda Krešić – Nagrada Naronau području obrazovanja
 • Mladen Jakić – Nagrada Ždralu području sporta
 • Zvonimir Srna – Nagrada Ždralu području sporta
 • Jozo Ćužić – Nagrada Ždralu području sporta

Također je usvojen i Prijedlog Zaključka o prijedlogu mrtvozornika kojim je dr.med. Antonija Šušnjar Pokrajac imenovana mrtvozornikom, a cjelokupni Dnevni red, koji se odnosio na slijedeće točke, možete pogledati u video prilogu:

 1. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za 2019.godinu.
 2. Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2019.godinu.
 3. Izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2019 .godinu.
 4. Izvješće o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu.
 5. Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika za period od l.srpnja 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine.
 6. Izvješće o radu davatelja usluge skupljanja i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada Čistoće Metković d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti za 2019. godinu.
 7. Izvješće o radu i financijsko izvješće Dječjeg vrtića Metković za 2019. godinu.
 8. izvješće o radu i financijsko izvješće Ustanove za kulturu i sport Metković za 2019.godinu.
 9. Izvješće o radu i financijsko izvješće Gradske knjižnice Metković za 2019. godinu.
 10. Izvješće o radu i financijsko izvješće Prirodoslovnog muzeja Metković za 2019. godinu.
 11. Izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Metković za 2019. godinu.
 12. Izvješće o provedbi Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za 2019. godinu.
 13. Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića za 2020. godinu.
 14. Prijedlog Zaključka o prijedlogu imenovanja mrtvozornika.
 15. Prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Grada Metkovića.

27. sjednica će također ostat upamćena i po dirljivom rastanku sa vijećnikom koalicije SDP-HSU Sinišom Bebićem, kome se gradonačelnik a i večina vijećnika zahvalila na marljivom radu i ispratili ga dugim aplauzom. Naime, prema koalicijskom sporazumu, u preostalim mjesecima ovog saziva zamijenit će ga netko iz kvote SDP-a.

Sveznalica 7400xXpx

'VEČERA ZA 10!'

Zoran iz Metkovića oduševio ekipu, dobio samo jednu devetku

Objavljeno prije

Poduzetnik Zoran Jelčić (43) iz Metkovića ugostio je protukandidate u drugom danu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je visokih 39 bodova! Oduševio je ekipu koja mu je redom dijelila desetke, a samo mu je Nikolina dala devet bodova. “Sipa je bila tvrda, desert odličan, a glavno jelo je trebalo dosoliti”, zaključila je Nikolina. Ostalima je sve bilo savršeno. “Sve je bilo daleko od onog što sam očekivao i nadao se, stvarno me večera oduševila”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere započeo je Zoran desertom nazvanim ‘Slatka melodija’. Desert je spravio od finih krema kao što su čokolada, vanilija i lješnjaka. “Previše mi je medeno ovo sve, on meni više liči na pjesnika nego na kuhara”, kroz smijeh je komentirao Ljubo. “Puding od vanilije i lješnjake obožavam, te kombinacije super idu”, dodala je Nina o desertu. Uslijedila je priprava predjela ‘Rižotna harmonija’. “Bit će rižoto od sipe i gambera sigurno”, procijenila je Nikolina. “Rižoto od sipe, to je vrh”, dodao je Ljubo. Za kraj, domaćin je spravio glavno jelo – ‘Ritam mora na otvorenoj vatri’. “Pretpostavljam pečena riba, vjerojatno par vrsta riba”, komentirao je Nedjeljko. “San snova je ovo što je prezentirao na večeru”, zaključio je Ljubo. Radilo se o hobotnici s krumpirima pod pekom.

Nakon što je spravio jela, okrenuo se Zoran pripremi za doček gostiju. Dočekao ih je uz prigodne aperitive – orahovac, borovnicu, višnju, ružovaču i drenovaču. “Bio je nervozniji nego ja”, komentirao je doček domaćina Zoran. “Bio je jako nervozan i u tremi”, dodala je Nikolina. “Aperitiv je bio odličan, tražio sam ružu, ruža mi se sviđa”, zaključio je Ljubo. Višnjevača je Nikolini i Zoranu bila prejaka. Kako bilo – uslijedila je ‘Rižotna harmonija’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Večere za 5 – Zoran Jelčić iz Metkovića

Predjelo se svidjelo ekipi izgledom. “Odlično, no nedostajalo mi je papričice, volim malo pikantnije. Bilo je, ipak, sve izbalansirano i ukusno”, komentirala je Nina. “Bilo je ok, ali je sipu trebao još kuhati”, dodala je Nikolina. “Nikad nisam ovako nešto jeo, napravljen je vrhunski, nije škrtario, bilo je više sipe nego zrna riže. Vrh vrhova”, zaključio je Ljubo.

Sveznalica 7400xXpx

Hobotnica ispod peke bila je iduće jelo koje je Zoran donio pred goste. “Peka je izgledala fantastično, boja je bila kakva treba biti, bila je sočna, nije izgledala suho ni prepečeno”, komentirala je Nina glavno jelo. “Predivno, predivno”, oduševljenje nije skrivao ni Ljubo. “Ukusno, ali možda malo suho”, zaključio je Nedjeljko.

Za kraj, stigla je i ‘Slatka melodija’. Zoranova prva torta ikad svidjela se ekipi. Nina je rekla da za tortu daje dupli ‘like’. “Desert je bio po mojoj mjeri i guštu, uživao sam u svakom zalogaju”, pohvalio je domaćina Nedjeljko. “Super je bilo sve, mislim da ove dvije gospođe neće ovaj nivo doseći”, prognozirao je i Ljubo.

Nakon što je ekipu oduševio desertom, Zoran je udijelio ekipi prigodne poklone, a potom je uslijedilo iznenađenje – grupa ‘Brada’. “Večeras sam uživao, bilo je vrhunski, uživao sam u svakom trenutku i svakoj pjesmi”, zaključio je Nedjeljko o večeri. “Grmilo je”, složio se za kraj i Ljubo.

Izvor: RTL

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije