Ostanimo u kontaktu

SJEDNICA ŽUPANIJSKOG ODBORA HDZ-A DNŽ

Dana jednoglasna podrška odluci Općinskog odbora HDZ-a Konavle o raskidu koalicije s konavoskim ogrankom HSS-a

Objavljeno prije

Danas je u Stonu održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i proslava 30. obljetnice osnivanja HDZ-a na Pelješcu. Izražena je jednoglasna potpora Kolindi Grabar-Kitarović za novi mandat.
Također je Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije jednoglasno dao podršku odluci Općinskog odbora HDZ-a Konavle o raskidu koalicije s konavoskim ogrankom HSS-a u Općinskom vijeću Općine Konavle.
Naime, Općinski odbor HDZ-a Konavle na sinoć održanoj sjednici donio je odluku o raskidu spomenute koalicije zbog nedavnih istupa i krajnje uvredljivih komentara upućenih predsjednici Republike Hrvatske gospođi Kolindi Grabar Kitarović.
Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije

VELIKI ČETVRTAK

Misa Večere Gospodnje u praznoj župnoj crkvi sv. Ilije

Objavljeno prije

Sinoć u 19 sati u praznoj župnoj crkvi sv. Ilije župnik fra Ante Bilokapić je slavio misu Večere Gospodnje (Velikoga četvrtka).

Nije bilo uobičajenog obreda pranja nogu niti metkovsklih žudija u pratnji Presvetoga. Kristov grob je ostao bez svojih čuvara. Nije se nakon mise čuo ni pjev Gospina plača, a neće biti ni uobičajenoga klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, sat prije ponoći (Getsemanske ure).

Nažalost, tako nalažu prilike i odredbe za sprječavanje epidemije koronavirusa u našoj domovini.

Danas je Veliki petak, dan kada se prisjećamo Kristove muke i smrti na križu. Podsjećamo da je sutra obavezan post i nemrs. Obredi, koji će proteći bez naroda u crkvi, počet će u 19 sati. Poslije obreda će župnik fra Ante pred crkvom udijeliti blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom cijeloj župnoj zajednici.

Crkva sv. Ilije proroka Metković

Župa sv. Ilije proroka Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije