Ostanimo u kontaktu

PLOČE

Mnoštvo prijatelja, poznanika i građana Ploča te doline Neretve reklo posljednje zbogom Andreju Štrbiću Aniju

Objavljeno prije

Mnoštvo prijatelja, poznanika, i građana Ploča te doline Neretve danas su se na pločanskom groblju „Laniština“ posljednji put oprostili od Andreja Štrbić Anija.  Ani je tragično svoju rodbinu, mnogobrojne prijatelje i poznanike napustio u novogodišnjoj noći u mjestu Staševica.

Nemjerljiva tuga vladala je u Pločama u proteklim danima. Veliki broj prijatelja i sugrađana stao je u dugu i tužnu kolonu. Odali su počast Aniju te su izrazili sućut ožalošćenoj obitelji. „Otišao je jedan od naših omiljenih sugrađana, veliki čovjek i prijatelj. Uvijek je bio spreman pomoći svakome“, riječi su to koje su se mogle čuti među građanima koji su čekali red i po sat vremena.

Prisutnoj ožalošćenoj obitelji, prijateljima i poznanicima prigodnim se govorom na početku ispraćaja u Pločama obratio don Petar Mikić.

Andrej Štrbić bio je istinski hrvatski domoljub. Taj samozatajani i tihi čovjek bio je dragovoljac Domovinskog rata.

Na ratno bojište otišao je vrlo mlad, bio je tek punoljetan. Niti u jednom trenutku nije oklijevao i kao vrlo mlad je pružao otpor agresoru na dubrovačkom području.

Vrijedi istaknuti da je bio u prvoj ekipi hrabrih domoljuba iz Ploča koji su se gliserima prebacivali u Dubrovnik. U ratu je vidio i brojne pogibije svojih suboraca i prijatelja.

Nikad ništa nije tražio na osnovu svoj braniteljskog statusa. Uživao je u svom poslu kojeg je potpuno uslužno, ljubazno i profesionalno obavljao u obiteljskom restoranu Fulin.

„Klanjam se uspomeni viteškog i hrabrog branitelja. Laka mu hrvatska gruda koju je toliko volio“

Upravo su to riječi bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića koji se porukom obratio obitelji preminulog Andreja. Ani je veliki trag ostavio u Pločama i dolini Neretve svojoj skromnošću, ali i domoljubnošću koju je isticao. U društvu je uvijek bio omiljen.

Počast Andreju odali su i predstavnici županijskih i gradskih vlasti doline Neretve. Posljednje zbogom Aniju smo rekli na groblju svetog Nikole u Rogotinu gdje su sprovodni obred predvodili: don Ante Žderić, don Ante Bitunjac, don Ivica Barišić i fra Kristijan Perković, a pjevanjem su obred upriličili Pučki pivači iz Rogotina.

Iskrena sućut obitelji, prijateljima i poznanicima pokojnog Anija.

Piše: rogotin.hr / Augustin Markota / Foto: Ante Šunjić i Augustin Markota

GREY&PADRINO CLUB

Za odličnu atmosferu večeras će se pobrinuti Tamburaški sastav Dukati

Objavljeno prije

Još jedna vrhunska zabava očekuje nas u Grey&Padrino Clubu a za nju su večeras zaduženi Tamburaški sastav Dukati uz rezidenta cluba DJ Andru.

Program počinje od 22 sata, a do tada zagrijte se uz promo cijene pića i koktela koji su garancija za odličnu atmosferu.

Na instagram profilu kluba tagirajte 5 svojih prijatelja ili prijateljice s kojima dolazite i čekaju vas kokteli po izboru!

GREY&PADRINO PAZI NA SVOJE POSJETITELJE!
Ako trebate prijevoz, isključivo do kluba ili nakon lude zabave nazad do doma, javite se u DM Instagrama Grey&Padrino.

Također u DM Instagrama Grey&Padrino možete ostvariti i rezervaciju stolova tako da na vrijeme osigurate svoje mjesto u najzabavnijem noćnom provodu u dolini Neretve.

Za one koji ne znaju Grey & Padrino se nalazi iza INA benzinske pumpe na magistralnoj cesti iz Opuzena prema Pločama.

Svakako još jedna vrhunska subota je pred nama, s toga vidimo se u Grey&Padrino Clubu!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije