Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

NITKO NEĆE NAIĆI?

Crni put kao ‘auto-pista’ – pojedincima 110 kilometara na sat kroz raskrižje nikakav problem

Objavljeno prije

Put-Narone,-radovi-(8)

Petak je, oko 21.30 ulicom Put Narone u smjeru Vida nepoznati je vozač u, reklo bi se, snažnom automobilu s naglašenim neobičnim zvukom isprobavao snagu svog limenog ljubimca, kao da je na nekoj automobilskoj utrci.

Prema skromnoj procjeni vozio je više od 110 kilometara na sat i istom tom brzinom prošao je kroz raskrižje Puta Narone, Neretvanskih gusara i Zagrebačke ulice ne mareći za mogućnost ulaska drugih vozila iz sporednih ulica ili za pokušaj pješaka da prijeđu preko označenog prijelaza za pješake.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Na prebrzu vožnju tom ulicom od strane manjeg broja vozača već su nekoliko puta upozoravali stanovnici ulice Put Narone, odnosno Crnog puta pa su Županijska uprava za ceste i Grad Metković poduzeli odgovarajuće radnje kako bi se uredilo raskrižje i postavila odgovarajuća signalizacija. Međutim, pojedinci i dalje ne poštuju postojeće prometno znakovlje, iživljavaju se i ugrožavaju tuđe i svoje živote. Dokle?

Takvima ništa ne znače ni najavljene i provedene akcije nadzora brzine od strane Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, ništa im ne znače zabrinuti pogledi stanovnika ili pješaka koji žele prijeći na drugu stranu ulice niti vode računa o tehničkoj ispravnosti svojih vozila kao ni o uvjetima na prometnicama.

Sveznalica 7400xXpx

Jednako tako, ponašaju se pojedini vozači teških kamiona, bilo da su s teretom ili bez njega. Prilikom vožnje deseci kotača na kamionima s prikolicom udaraju u poklopce kanalizacijskih šahtova pa se u kućama svako malo osjećaju snažna podrhtavanja tla, pravi potresi nešto slabijeg intenziteta. Zbog toga u ulici Put Narone ne možete naći niti jednu kuću u kojoj nisu vidljive manje ili veće pukotine na zidovima!

Jedini spas za stanovnike bila bi rekonstrukcija makar dijela šahtova i poklopaca kako bi se stavili u ravninu, čime bi se izbjegli deseci udara kotača i podvozja i tako zaštitila imovina građana.

Piše: Pero Jakić/Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije