Ostanimo u kontaktu

EDUKACIJA ŠKOLARACA U OŠ STJEPANA RADIĆA

Članovi Ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ naše najmlađe upoznavali s prirodnim ljepotama koje nas okružuju

Objavljeno prije

Ornitološko društvo Brkata sjenica u OŠ Stjepana Radića

Foto: Ornitološko društvo ‘Brkata sjenica’

Ornitološko društvo Brkata sjenica i ove godine nastavlja, zajedno sa učenicima Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića međunarodni projekt Spring alive, u kojem sudjeluje više od 70 zemalja. Nositelj projekta u Hrvatskoj je udruga Biom iz Zagreba.

– Kroz projekt želimo potaknuti interes djece za prirodu i ptice upoznajući ih sa pticama kroz nastavu u školi i obilascima kolonije piljaka koja se nalazi u našem gradu. Zatim i odlazak u kamp Brkate sjenice gdje želimo upoznati naše mlade prijatelje sa prstenovanjem ptica i načinom na koji lovimo i zbrinjavamo ptice do prstenovanja i puštanja u prirodu, – javljaju iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

Iz Ornitološkog društva Brkata sjenica također ističu kako su dogovorili dva posjeta koloniji piljaka koja se nalazi na domu kulture i ispod mosta, koje drže kao jednu koloniju jer su vrlo blizu na istom mjestu, odnosno, jedan posjet početkom petog mjeseca kad se već nazire snaga kolonije i jedan posjet pred kraj petog mjeseca kad će biti sigurni u brojnost i snagu kolonije.

Tijekom petog mjeseca posjetit će i kamp Brkate sjenice gdje će lov i prstenovanje predstaviti, kao i danas, volonteri Brkate sjenice; Bariša Ilić, Jure Gujinović i Marijan Juretić te kao dobri domaćini nastojati udovoljiti znatiželji njihovih mladih prijatelja koji su evo i danas zajedno sa učiteljicom Anom Barbir pokazali zavidno znanje po pitanju zaštite ptica i prirode.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije