Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

USPOSTAVA 'ZERO WASTE' SUSTAVA

Čistoća počinje s podijelom posuda za odvojeno skupljanje otpada po kućama

Objavljeno prije

Čistoća Metković, podjela posuda za otpad

Čistoća Metković sa današnjim danom započinje dijeljenje posuda za odvojeno skupljanje posebnih kategorija otpada i to papira i kartona, čije su posude plave boje, te plastike, stakla, metalne ambalaže i tetrapaka u posudama žute boje.

Posude će biti dostavljene na kućnu adresu svakog građanina u cilju boljeg i ekonomičnijeg razvrstavanja otpada. Podjela počinje u ulicama Put Narone, Z. i Frankopana, S. Radića i Splitskoj, a ukupno je nabavljeno 700 posuda za sve kategorije otpada.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Za sada još nismo odredili početni datum skupljanja odvojeno prikupljenog otpada, a isti će biti određen nakon što završimo sa podjelom u navedenim ulicama, odnosno kroz iduća dva tjedna. Do tada oni korisnici koji su dobili navedene posude mogu slobodno koristiti posude, na način da odvojeno prikupljeni otpad odlože na najbližem zelenom otoku. Ovim postupkom nastavljamo sa razvojem sustava održivog gospodarenja otpadom. Nakon što smo prvi započeli sa odvajanjem otpada u stanovima, ovim postajemo i prvi koji su na jugu Dalmacije krenuli sa uspostavom sustava odvajanja otpada već na kućnom pragu. Na ovaj način polako, ali sigurno, koračamo prema uspostavi „Zero Waste“ sustava u našem gradu, – ističu iz Čistoće Metković.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije