Ostanimo u kontaktu

SKYWALK OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA

Blagdanski dani donijeli navalu izletnika na Biokovo

Posjetiteljska sezona 2021. službeno je počela, a posjetitelje se upozorava da se danas na Biokovo vraćaju snijeg i led

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Terze / Dalmacija danas

Ponovno je otvorena i velika turistička atrakcija, vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo, čime je službeno počela posjetiteljska sezona 2021.

Podsjetimo, u Park prirode posjetitelji su zimi mogli ići isključivo na vlastitu odgovornost, a cesta prema Svetom Juri bila je zatvorena rampom od skretanja za Vošac.

Snijeg i led i dalje vladaju najvišim dijelovima ove planine, uglavnom iznad 1500 metara nadmorske visine. Sljedećih dana najavljena je nova promjena vremena koja će donijeti novi snijeg, pa buduće posjetitelje treba upozoriti na zimske uvjete koji će se vratiti čak i u niže predjele planine, a temperatura zraka past će “debelo” ispod nule.

Lanjsko otvaranje Skywalka, odnosno “Nebeske šetnice” višestruko je povećalo broj posjetitelja na planini u odnosu na uobičajenu godinu. Ipak, nije sve prošlo bez problema. Navala automobila uskom planinskom cestom u sezoni je stvarala velike gužve koje su ponekad bile višesatne. Nadamo se da uprava parka radi na rješavanju ovog problema.

Uskršnji blagdan doveo je prve veće skupine posjetitelja na novu atrakciju, a kako je to u nedjelju izgledalo možete pogledati u foto galeriji, piše Dalmacija danas.

APSOLUTNA POBJEDA U PRVOM KRUGU

Dalibor Milan zahvalio građanima na potpori: blizu 10 vijećnika i pobjeda od 60% glasova birača – prvi su neslužbeni rezultati

Objavljeno prije

Dalibor Milan  večeras je zakoračio u novi mandat na čelu grada Metkovića, sa zamjenikom Robertom Dokom.

Po prvim neslužbenim rezultatima Milan je osvojio 60 posto glasova za mjesto gradonačelnika te blizu 10 vijećničkih mjesta, što je dosad najbolji rezultat HDZ-a u gradu Metkoviću.

Čestitamo Daliboru Milanu i Robertu Doki i donosimo pobjedničku izjavu…

Po prvim neslužbenim rezultatima za župana DNŽ Nikola Dobroslavić (40%) i Božo Petrov (21%) idu u drugi krug.

Gradsko vijeće Grada Metkovića podijeljeno je na listu HDZ-a sa 52%, Mosta 30% i listu Maše Plećaš Gabrić sa 8%.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije