Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

KAD IZOSTANE PRAVOVREMENA REAKCIJA

Biljni pročistač u Prudu u katastrofalnom stanju! Milan obećao: problem će biti riješen u roku 90 dana

Objavljeno prije

Kolektor Prud

Biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud u posljednje vrijeme je poplavljen i od njega se širi nesnosan smrad, što čini problem stanovnicima Pruda, kao i izvoru pitke vode koji snadbjeva oko 50 tisuća kućanstava.

Mario Marušić, predsjednik udruge Eko Izvor Prud, upozorava:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Na novoizgrađenom kolektoru smrad je svaki dan sve jači i stanje je svakodnevno sve gore. Prije mjesec dana u jednom razgovoru s gospodinom Matkom Jerkovićem, direktorom Metković d.o.o., obećano nam je kako će sve biti riješeno. Evo, nakon proteka i tog vremena, vidimo još se ništa nije napravilo, – razočaran je Marušić.

Slijedom navedenog, za odgovor smo potražili gradonačelnika Dalibora Milana, koji je rekao da je upoznat s problemom te istaknuo da se radi na njegovom rješavanju:

Sveznalica 7400xXpx

– Poduzeće Metković d.o.o. je u fazi postupka naplate garancije od izvođača Viadukt d.o.o. koji je u međuvremenu dospio u stečaj. Po naplati garancije, kako mi je rekao direktor poduzeća Metković d.o.o. Matko Jerković, izabrat će se novi izvođač, koji će problem riješiti. Radi se o velikom problemu za mještane Pruda. Grad i poduzeće Metković d.o.o. čine sve kako bi se problem čim prije riješio, – odgovorio je Milan.

Gradonačelnik je dodao da bi se garancija trebala naplatiti kroz sljedećih tjedan dana, nakon čega slijedi odabir novog izvođača i izvođenje radova, te očekuje da bi sve trebalo biti gotovo kroz slijedećih 90 dana.

Izostala pravovremena reakcija? Podsjetimo, Biljni pročistač u Prudu je tadašnji ministar Slaven Dobrović, uoči Dana grada Metkovića, u srpnju 2016. godine pustio u šestomjesečni probni rad, koji je završio koncem siječnja 2017. godine. Ugovoreni izvođač, Viadukt d.o.o. je otišao u stečaj u srpnju 2017. godine. Ostaje pitanje zašto problem nije rješavan na vrijeme, iako je, koliko nam je poznato, već u probnom periodu bio detektiran?

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije