Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVI ZASTOJI NA INFRASTRUKTURNOM MEGAPROJEKTU

Austrijanci su se sada žalili na natječaj za gradnju jedne od pristupnih cesta Pelješkom mostu

Objavljeno prije

Most Komarna - Pelješac

Do daljnjega je zaustavljen još jedan natječaj u sklopu projekta Pelješac. Naime, austrijska tvrtka Swietelsky podnijela je žalbu na natječaj za gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu, gradnju dionice Duboka – Sparagovići (Zaradeže). Riječ je o cesti ukupne dužine 12,04 kilometra, što uključuje i gradnju dvaju tunela, jednog vijadukta i dva mosta. Procijenjena vrijednost radova je 482 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Rok za ponude

Sveznalica 7400xXpx

Prema neslužbenim informacijama, austrijska kompanija žali se na natječajnu odredbu o duljini jamstvenog roka. U natječajnoj dokumentaciji se navodi kako je minimalni jamstveni rok na obavljene poslove dvije godine, a da će prilikom bodovanja za određivanje ekonomski nepovoljne ponude najviše bodova dobiti ponuđeno jamstvo od 10 godina. Žalba je stigla u propisanom roku od deset dana od objave natječaja. No, neki naši sugovornici tvrde da je navod u žalbi samo izlika austrijskoj kompaniji da produlji rok za dostavu natječajne dokumentacije.

Naime, u građevinskim se krugovima nagađa da je Swietelsky podnio žalbu samo zato da bi dobio više vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije. Rok za predaju ponuda je 25. travnja, ali je sada cijeli postupak nabave zaustavljen dok odluku o žalbi ne donese Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

To znači da bi cijeli postupak mogao biti produljen barem mjesec dana. Dosad su se već u nekoliko navrata žalbama u ranoj fazi natječaja prekidali postupci nabave, ali su u tim slučajevima žalbe podnosile male tvrtke za koje se sumnjalo da iza njih stoji netko veći kome je potrebno više vremena za sastavljanje ponude. Prvo je još 2016. nepoznata tvrtka Snaga vjetra podnijela žalbu na dokumentaciju na natječaj za gradnju Pelješkog mosta, a u jesen lani žalbu na dokumentaciju za natječaj za nadzor gradnje mosta podnijela je tvrtka Lipov gaj.

Tri žalbe

Trenutno su u državnoj komisiji čak tri žalbe u vezi s projektom Pelješac. Uz ovu najnoviju, DKOM već dva mjeseca razmatra žalbe Strabaga i konzorcija Astaldi-Ictas na odluku Hrvatskih cesta da gradnju Pelješkog mosta da kineskom konzorciju.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije