Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

CRNA KRONIKA

Aktivan rad Policije proteklog vikenda

Objavljeno prije

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su na području PU Dubrovačko-neretvanske kod ukupno osam osoba pronašli i oduzeli manje količine marihuane, heroina, sjemenki indijske konoplje i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga. Radi se o šest državljana Republike Hrvatske te po jednom državljaninu Novog Zelanda i Belgije.

Sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga svi hrvatski i strani državljani prekršajno su sankcionirani.

 

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ilegalni prelazak granice

Tijekom protekla dva dana policijski službenici Postaje granične policije Metković i Policijske postaje Gruda su u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice zatekli ukupno sedam stranih državljanina.

U subotu, 29. lipnja oko 6 sati na graničnom prijelazu Klek ulaznoj graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 61-godišnji državljanin Albanije, a u kojem su se kao putnici nalazili 27-godišnji i 31-godišnji državljani Albanije koji u putnim ispravama nisu imali utisnute ulazne štambilje. Oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno da su iste noći oko 1.30 sati nezakonito ušli u RH, pješice preko brda Debeli brijeg. Također je utvrđeno da im je 61-godišnji vozač pomogao u nezakonitom prelasku državne granice na način da ih je dovezao u blizinu mjesta nezakonitog prelaska te da ih je nakon nezakonitog prelaska sačekao u dubini teritorija RH i povezao.

GALA HOME 740px

Zbog nezakonitog prelaska državne granice dvojici putnika je, sukladno odredbama Zakona o strancima, određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od tri mjeseca te im je izdano rješenje o napuštanju RH dok je vozač zbog pomaganja u nezakonitom prelasku granice doveden na Prekršajni sud u Metkoviću gdje je novčano kažnjen.

Nadalje, jučer 30.lipnja policijski službenici Policijske postaje Gruda su u dva navrata  u mjestu Đurinići i mjestu Pločice zatekli ukupno pet državljana Kosova za koje je utvrđeno da kod sebe ne posjeduju putne isprave potrebne za prelazak državne granice. Zbog sumnje da su nezakonito prešli državnu granicu oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno da su nezakonito, pješice preko brda Debeli brijeg ušli u RH iz pravca Crne Gore.

Sukladno odredbama Zakona o strancima određena im je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od godine dana, te je pokrenut postupak readimisije u Republiku Crnu Goru.

MCGP KLEK

U staklenkama prevozio preko 900 grama marihuane

Objavljeno prije

U jutarnjim satima u ponedjeljak, 23. svibnja, policijski službenci Postaje granične policije Metković, u suradnji s djelatnicima carine, tijekom izlazne granične kontrole na MCGP Klek kod državljanina Češke pronašli su 912 grama marihuane.

Radi se o 49-godišnjaku koji je putovao sam i kod kojeg je pronađeno 13  staklenki u kojima se nalazila marihuana, za koju je osumnjičeni kazao da se radi o CBD-u, odnosno marihuani koja se koristi u terapijske svrhe i koja sadrži zakonski dozvoljenu količinu THC-a. Obzirom da policijski službenici u takvu tvrdnju nisu povjerovali zatražili su dodatna vještačenja kojima je utvrđeno da se radi o zakonski zabranjenoj marihuani.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a osumnjičeni češki državljanin je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kzanenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije