Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

2020. GODINA SESTRINSTVA I PRIMALJSTVA

5. svibnja obilježen Međunarodni dan primalja

Objavljeno prije

5. svibnja se obilježava kao Međunarodni dan primalja, a ove godine taj datum ima i posebno značenje jer je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila 2020. godinu ‘Godinom Sestrinstva i Primaljstva’.

Ovim putem iz Doma zdravlja Metković žele skrenuti pozornost javnosti na iznimno važnu ulogu koju primalje imaju u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi.

Kontinuirana primaljska skrb u Hrvatskoj nažalost još uvijek nije na razini na kojoj je u većini zemalja Europske unije. U naprednim društvima, standard u primaljstvu je jedna žena – jedna primalja, a svakoj ženi omogućeno je da upozna primalju i prostor u kojem će rađati. Upravo to je i dugoročan cilj u Hrvatskoj, ostvarivanjem kojeg će primaljstvo biti podignuto na razinu koju i zaslužuje.

Primalje skrbe o zdravlju posebno osjetljive populacije trudnica sa komplikacijama i rizičnim trudnoćama. Osim profesionalnih znanja i vještina te razvijenog visokog stupnja empatije, svakodnevno moraju prepoznavati razna psihološka stanja kako bi ostvarile što bolju komunikaciju i što bolji pristup pacijenticama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Velika je razlika rada u rodilištima bolničkog sustava i malim rodilištima kilometrima udaljenim od bolnica. Baš takvo je rodilište Doma zdravlja Metković. Zahvaljujući upravo vrlo iskusnim i odgovornim primaljama naše rodilište drži visoki standard. U ovim teškim vremenima pandemije kojem smo svi izloženi upravo primalje su te koje rade u zoni nepoznatoga te obavljaju porođaj a da ne znaju jeli netko pozitivan ili ne. Svim ženama pristupaju holističkim pristupom i izrazito profesionalno.

U ime svih djelatnika, a i šire javnosti želimo im poručiti jedno veliko HVALA!!!

Dom zdravlja Metković

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ REGULACIJI PROMETA

Zbog radova na obnovi župne kuće povremeno onemogućen promet dijelom Ulice oca Ante Gabrića

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da će zbog izvođenja radova na obnovi župne kuće povremeno biti onemogućen promet Ulicom oca Ante Gabrića od kbr. 19 do kbr. 45 dana 03. veljače 2023. godine (petak) u periodu od 14.00 do 17.00 sati.

Molimo građane za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.

GRAD METKOVIĆ

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije