Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, dvije iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke te jednoj iz Dubrovačkog Primorja, Konavala i Orebića.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1956.g.).

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Oporavile su se 184 osobe: 82 iz Dubrovnika, 31 iz Metkovića, 21 iz Konavala, 14 iz Župe dubrovačke, 11 iz Opuzena, osam iz Korčule, pet iz Ploča, četiri iz Dubrovačkog Primorja, tri iz Stona, dvije iz Trpnja te jedna iz Lumbarde, Pojezerja i s Lastova.

U posljednja 24 sata obrađeno je 189 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 227 692 uzorka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus, dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb od čega je jedan na respiratoru.

RENT-A-CAR M 740

U samoizolaciji je 420 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1011 slučajeva kršenja te mjere.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

U Metkoviću predstavljena knjiga Matka Marušića ‘Priručnik za hrvatsku politiku’

Objavljeno prije

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u petak je u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković predstavljena knjiga ‘Priručnik za hrvatsku politiku’ književnika i svjetski poznatog liječnika Matka Marušića. Uz autora, publici se na početku obratila i predsjednica OMH u Metkoviću prof. Zorana Vekić.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

‘Priručnik za hrvatsku politiku’ autorova je najnovija knjiga objavljena 2023. Priručnik sadrži velik broj podataka važnih za hrvatsku povijest, politiku, sociologiju i ekonomiju. Broji 600 stranica s 24 poglavlja raspodijeljena u četiri dijela – ‘Hrvatska politička povijest’, ‘Hrvatski susjedi’, ‘Samostalna Republika Hrvatska’ i ‘Što nam je, dakle činiti?’. Na kraju se nalazi i Kazalo s oko 1000 pojmova podijeljenih na pet djelova.

Knjiga je izašla u izdanju Medicinske naklade.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije