Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

115 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 12 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 55 osoba muškog spola i 60 osoba ženskog spola: 53 iz Dubrovnika, po 12 iz Konavala i Metkovića, 10 iz Ploča, 9 iz Župe dubrovačke, 7 iz Opuzena, 5 iz Korčule, 4 iz Stona te po jedna osoba iz Kule Norinske, Lumbarde i Vele Luke.

Sveznalica 7400xXpx

Izliječeno je 156 osoba: 69 iz Dubrovnika, 18 iz Konavala, 16 iz Metkovića, 13 iz Orebića, 12 iz Župe dubrovačke, 6 iz Vele Luke, 5 iz Ploča, po četiri iz Opuzena i Stona, 3 iz Blata, po dvije osobe iz Dubrovačkog Primorja i Korčule te po jedna osoba iz Kule Norinske i Zažablja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 670 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 163.497 uzoraka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 61 osoba pozitivna na koronavirus, devet pacijenta zahtijeva intenzivnu skrb te su na respiratoru.

U samoizolaciji je 1598 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 975 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije