Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HNS U AKCIJI POŠUMLJAVANJA

10 tisuća novih stabala u dvije godine

Objavljeno prije

HNS-posumljavanje-1

Metković, 29. ožujka 2014. godine – Lokalitet Šibanica-Pavlovača od danas je bogatiji za preko 400 novih sadnica primorske šume koje su u sklopu akcije pošumljavanja posadili županijski HNS-ovci uz pomoć saborskog zastupnika Igora Kolmana i simpatizera stranke. Početak je to velike akcije koju su pokrenuli članovi dubrovačko-neretvanskog Tima HNS-a s ciljem obogaćivanja okoliša za najmanje 10 tisuća stabala u naredne dvije godine.

Na obroncima pored Metkovića tako se okupilo 30-ak članova stranke, simpatizera i volontera iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije, a akciji su se pridružili i pripadnici Airsoft kluba Stop iz Metkovića.

– Ovakve akcije iza sebe ostavljaju život, naglasio je ovom prigodom predsjednik Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije HNS-a, Valentin Dujmović, istaknuvši kako je ova akcija inicirana u susret skorašnjem Danu planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja. – Sve drugo što radimo, od dijeljenja cvijeća do ostalih simboličnih obilježavanja ne može se usporediti s današnjih 400 novih stabala pomoću kojih ovom području želimo udahnuti novi život, istaknuo je i dodao kako je akcija organizirana u ovom trenutku jer je sada krajnje vrijeme za pošumljavanje, odnosno bilo kakvu novu sadnju s obzirom da dolaze vrući ljetni dani.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Željeli smo na ovaj način napraviti nešto što će ostaviti trajnu vrijednost lokalnoj zajednici i budućim generacijama, rekao je saborski zastupnik i član Predsjedništva HNS-a, Igor Kolman, koji se rado odazvao ovoj akciji dubrovačko-neretvanskog Tima.

Ulogu domaćina preuzeli su metkovski HNS-ovci na čelu s predsjednikom podružnice Vinkom Dragovićem, a pod stručnim nadzorom upravitelja šumarije Metković, Hrvatskih šuma, Gorana Živkovića posađeno je više od 400 sadnica primorskog bora i pinije, koje bi već u skoroj budućnost trebali obogatiti ovaj lokalitet.

Nakon ljetnih vrućina HNS-ovci nastavljaju s akcijama pošumljavanja, a krajnji cilj im je posaditi najmanje 10 tisuća novih stabala.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije