Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

METKOVSKO LJETO

Tereza Gabrić i Vesna Šepat Kutnar oduševile metkovsku publiku

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković

Na Ljetnoj sceni GKS-a Metković koncert je u petak održala Tereza Gabrić (mezzosopran) s klavirskom pratnjom prof. Vesne Šepat Kutnar.

Metkovskoj publici Gabrić se ovoga puta predstavila s klasičnim repertoarom i s novim albumom ‘Caro mio ben’ koji je snimila upravo sa Šepat Kutnar, pijanisticom i profesoricom klavira.

Inače, akademska glazbenica Tereza Gabrić stalna je članica zbora Hrvatske radio televizije, a uvijek rado nastupa u svom rodnom Metkoviću. Snimila je album šansone ‘Pjesme od soli’ i  mjuzikla ‘Lady’s dream’.

Vesna Šepat Kutnar diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a magistrirala komornu glazbu za klavir u Grazu. Osnivač je i pijanistica Damskog ansambla salonske glazbe. Javno nastupa kao komorna glazbenica i umjetnički suradnik. Zaposlena je u zvanju višeg predavača na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Koncert je održan u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a u sklopu programa Metkovskoga ljeta.

MEĐUNARODNI UMJETNIČKI PROJEKT 'SAN'

Sand Art Neretva Festivala u narednim danima na Ušću Neretve

Objavljeno prije

Međunarodni umjetnički projekt SAN – Sand Art Neretva Festivala, održati će se na području Ušća Neretve u razdoblju od 17. do 23. rujna 2021. godine.

SAN Festival je projekt koji se održava u organizaciji osječke udruge SLAMA – udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu, u suradnji s opuzenskom udrugom St. Valerio (koja stoji iza njihovog najpoznatijeg projekta Zen-Opuzen Festivala).

Također, SAN Festival već prvu godinu svoga postojanja, dobija podršku Ministarstva kulture i medija, TZ grada Ploče i grada Opuzena, Grada Opuzena i Dubrovačko-neretvanske županije, a okuplja umjetnike koji će u tjedan dana stvaranja kreirati program i sadržaj za djecu, mlade i sve zainteresirane.

Tom prigodom, organizirat će se likovne radionice kreiranja prostranih crteža na pijesku, te interatktivne kreativne radionice plesa, plesnog pokreta i fotografije (“photopainting”).

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije