Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PROMICANJE KULTURNE BAŠTINE

Gradska glazba Metković nastupila u Neumu na 13. Večeri hrvatskog folklora ‘Oj kamenu rodni moj’

Objavljeno prije

HKUD ‘Lindžo‘ Neum organizirao je 13. Večeri hrvatskog folklora pod nazivom ‘Oj kamenu rodni moj‘ na kojem je sudjelovalo deset društava koji promiču kulturnu baštinu.

  • NEUMSKE MAŽORETKINJE NEUM
  • GRADSKA GLAZBA METKOVIĆ
  • HKUD  „LINDŽO“  NEUM
  • HKUD „HUTOVO“ HUTOVO
  • ANSAMBL „BOJMIJA“ GEVGELIJA
  • HKUD „HERCEGOVAC“ ŠIROKI BRIJEG
  • HKD „NAPREDAK“ KNIN
  • ŽVS „IVE“ IVANIĆ-GRAD
  • HKUD „SVETI ANTE“ DRETELJ
  • HKC „BUNJEVAČKO KOLO“ SUBOTICA

Susret je počeo u 20,00 sati mimohodom od hotela “Sunce” obalom do hotela “Zenit” gdje se svako od društava predstavilo prigodnim programom. Gradska glazba Metković je cijelim mimohodom svirala prigodne koračnice uz koje zvuke su “Neumske mažoretkinje” izvodile svoj atraktivni program. Oduševljeni domaćini i turisti povorku su pozdravljali gromoglasnim pljeskom. Nakon završenog programa susret je završio prelijepim vatrometom uz druženje svih sudionika.

– Gradska Glazba Metković je zahvalila organizatoru na pozivu za sudjelovanjem na ovoj međunarodnoj smotri i iskazala svoje čvrsto uvjerenje u daljnjem promovorinju svoga Grada. Isto tako članice i članovi GGM odlučni su u namjeri doprinositi i dalje u razmjeni i razvoju kulturnih dobara, – istaknuo je ravnatelj Gradske glazbe Metković Nikica Volarević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije