Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

KNJIGA O KRALJICI NERETVANSKOG VOĆA

Predstavljena knjiga ‘Dolina Mandarina’, autorice prof. Katarine Barišić

Objavljeno prije

U organizaciji ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću i Srednje škole Metković u Galeriji GKS-a predstavljena je knjiga prof. Katarine Barišić ‘Dolina Mandarina’.

Knjigu su predstavljali prof. Božidar Lovrić, predsjednik ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću, prof. Danijela Baćilo, ing. Luka Popović i sama autorica knjige prof. Katarina Barišić. Djelo je posvećeno kraljici neretvanskog voća – mandarini. Knjiga sadrži različite fotografije, zemljovid, kratki opis Dubrovačko – neretvanske županije te je svojevrsni vodič doline Neretve za sve ljubitelje upoznavanja ove doline.

Prof. Katarina Barišić uz veliko zadovoljstvo pričala je o mandarinama te naglasila kako ne treba odlaziti u neki novi egzodus već uz različite ideje i zajedništvo naći načine kako čovjek Neretvanin od mandarine može živjeti. Autorica se svima zahvalila i odlučila sva prikupljena sredstva dati u humanitarne svrhe.

Tijekom predstavljanja knjige okupljeni su mogli uživati u izložbi slika učenika Srednje škole Metković koja će biti otvorena do 13. studenog (utorak), pjesmama učenica Srednje škole Metković kao i recitacijom učenika i učenica, a nakon toga je uslijedilo potpisivanje knjige i domjenak što su ga također pripremili učenici.

Piše: Barbara Franjić / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije