Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KNJIGA O KRALJICI NERETVANSKOG VOĆA

Predstavljena knjiga ‘Dolina Mandarina’, autorice prof. Katarine Barišić

Objavljeno prije

U organizaciji ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću i Srednje škole Metković u Galeriji GKS-a predstavljena je knjiga prof. Katarine Barišić ‘Dolina Mandarina’.

Knjigu su predstavljali prof. Božidar Lovrić, predsjednik ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću, prof. Danijela Baćilo, ing. Luka Popović i sama autorica knjige prof. Katarina Barišić. Djelo je posvećeno kraljici neretvanskog voća – mandarini. Knjiga sadrži različite fotografije, zemljovid, kratki opis Dubrovačko – neretvanske županije te je svojevrsni vodič doline Neretve za sve ljubitelje upoznavanja ove doline.

Prof. Katarina Barišić uz veliko zadovoljstvo pričala je o mandarinama te naglasila kako ne treba odlaziti u neki novi egzodus već uz različite ideje i zajedništvo naći načine kako čovjek Neretvanin od mandarine može živjeti. Autorica se svima zahvalila i odlučila sva prikupljena sredstva dati u humanitarne svrhe.

Tijekom predstavljanja knjige okupljeni su mogli uživati u izložbi slika učenika Srednje škole Metković koja će biti otvorena do 13. studenog (utorak), pjesmama učenica Srednje škole Metković kao i recitacijom učenika i učenica, a nakon toga je uslijedilo potpisivanje knjige i domjenak što su ga također pripremili učenici.

Piše: Barbara Franjić / Metković NEWS

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije