Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

DANI OCA ANTE GABRIĆA

Predavanje ‘Čudo hrvatske glagoljice’ u galeriji GKS-a

Objavljeno prije

Večeras je u galeriji GKS-a održano predavanje Čudo hrvatske glagoljice predavača Darka Žubrinića i Mirne Lipovac.

Dr.sc. Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice i gospođa Mirna Lipovac, tajnica Društva, su u dvodnevnom boravku u Metkoviću tijekom kojeg su jučer i danas održavali predavanja i radionice. Predavači već dugi niz godina organiziraju ovakva predavanja diljem Republike Hrvatske, a zaslužni su i za promociju glagoljice u svijetu.

Moderatorica večeri Ivana Čarapina je pozdravila sve prisutne i dala riječ predavačima, a također je nastupila i Klapa Dobrkovići voditelja Živka Ključe.

Organizatorice su Vanja Gabrić, prof. i Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije