Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DANI OCA ANTE GABRIĆA

Predavanje ‘Čudo hrvatske glagoljice’ u galeriji GKS-a

Objavljeno prije

Večeras je u galeriji GKS-a održano predavanje Čudo hrvatske glagoljice predavača Darka Žubrinića i Mirne Lipovac.

Dr.sc. Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice i gospođa Mirna Lipovac, tajnica Društva, su u dvodnevnom boravku u Metkoviću tijekom kojeg su jučer i danas održavali predavanja i radionice. Predavači već dugi niz godina organiziraju ovakva predavanja diljem Republike Hrvatske, a zaslužni su i za promociju glagoljice u svijetu.

Moderatorica večeri Ivana Čarapina je pozdravila sve prisutne i dala riječ predavačima, a također je nastupila i Klapa Dobrkovići voditelja Živka Ključe.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Organizatorice su Vanja Gabrić, prof. i Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl.

GKS METKOVIĆ

U Metkoviću u subotu gostuje Ansambl narodnih igara SKD Prosvjeta Vukovar

Objavljeno prije

U subotu, 1. travnja na sceni Gradskog kulturnog središta Metković nastupit će Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Vukovar.

Ansambl narodnih igara SKD Prosvjeta (ANI) osnovan je 2001. godine kao Regionalni folklorni ansambl SKD „Prosvjeta“ za područje Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema.

Tijekom svoga rada, s ciljem da se na što kvalitetniji način njeguju, koreografski uobličavaju i obrađuju narodne igre, vodeći strogo računa o njihovom stilu i načinu izvođenja ANI je ostvario velike rezultate. Na osnovu postignutih rezultata, dobre organizacije i predanosti u radu, Glavni odbor SKD „Prosvjeta“ Regionalni folklorni ansambl 2006. godine imenovao je ANSAMBLOM NARODNIH IGARA SKD “Prosvjeta“ sa središtem u Vukovaru i područjem djelovanja na području na kome djeluje i SKD „Prosvjeta“ – područje Republike Hrvatske.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastup u GKS-u Metković počinje u 19,00 sati, a upriličit će se u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije