Ostanimo u kontaktu

DANI OCA ANTE GABRIĆA

Predavanje ‘Čudo hrvatske glagoljice’ u galeriji GKS-a

Objavljeno prije

Večeras je u galeriji GKS-a održano predavanje Čudo hrvatske glagoljice predavača Darka Žubrinića i Mirne Lipovac.

Dr.sc. Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice i gospođa Mirna Lipovac, tajnica Društva, su u dvodnevnom boravku u Metkoviću tijekom kojeg su jučer i danas održavali predavanja i radionice. Predavači već dugi niz godina organiziraju ovakva predavanja diljem Republike Hrvatske, a zaslužni su i za promociju glagoljice u svijetu.

Moderatorica večeri Ivana Čarapina je pozdravila sve prisutne i dala riječ predavačima, a također je nastupila i Klapa Dobrkovići voditelja Živka Ključe.

Organizatorice su Vanja Gabrić, prof. i Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl.

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije